Studiu de caz la SC Faur SA București

Previzualizare seminar:

Extras din seminar:

S.C. FAUR S.A. are o tradiţie de peste 75 de ani in construcţia de maşini Firma originala a actualei societati a fost infiintata in anul 1921 de inginerul roman Niculaie MALAXA , având denumirea “Malaxa Sar”

După naţionalizarea din 1948, fostul concern “Malaxa” a fost divizat in uzinele “ 23 August” , (din 1966 cu marca de fabica “FAUR”), fabrica de ţevi “Republica” si Uzina Speciala din Zarnesti. Din 04.01.1991, firma a luat denumirea de “FAUR S.A.” si a incercat sa-si adapteze gama de productie cerintelor economiei de piata

S.C. “FAUR” S.A. are certificari OMCAS/M.Ap.N. pentru turnare si forjare ,TUV pentru sudura si ISO-9002. Este furnizor de baza pentru industriile: metalurgica, a constructiilor de masini, chimica si petrochimica, a cimentului, navala si transportului pe calea ferata

S.C. “FAUR” S.A. exporta in “: Germania , Polonia, Ungaria, Cehia, Rusia, Italia, Elvetia , Irak, Iran, Marea Britanie, Turcia, Egipt, Pakistan, China,etc Exporturile reprezinta 30-35% din totalul cifrei de afaceri.

S.C. “FAUR” S.A.produce si comercializeaza :

1. Material rulant: locomotive Diesel hidraulice (100-2400 C.P.), automotoare (200-0400 C.P.), masini pentru reparat si intretinut calea ferata, tramvaie V3A,-primul tramvai V3A s-a construit in 1995- , piese de schimb pentru material rulant.

2. Echipament pentru metalurgie: pentru depozitare, pentru furnale, turnare continua, cilindrii hidraulici.

3. Echipament pentru industria materialelor de constructii (fabrici de ciment) :concasoare , mori tubulare , cuptoare rotative , schimbatoare de caldura , racitoare gratar etc. si diverse piese de schimb;

4. Echipament pentru industria chimica si petrochimica : rezervoare sferice , prese de vulcanizat anvelope , compresoare cu cilindrii opusi , gazomotocompresoare;

5. Motoare Diesel: grupuri electrogene , grupuri de forta , piese de schimb (arbori cotiti , axe cu came , pistoane, camasi de cilindru , biele , cartere etc.) Fabrica de motoare Diesel insumeaza o experienta de peste 60 de ani. In acest interval au fost livrate catre diversi beneficiari interni si externi un numar de peste 20000 motoare.

6. Semifabricate : turnate (din otel, fonta ,aliaje neferoase) si forjate. S.C. FAUR S.A. produce o gama larga de produse matalice (turnate, forjate, prelucrate prin aschiere, constructii sudate etc.), subansamble, echipamente,etc.

Am ales sa fac acest studiu de caz pe societatea S.C. FAUR S.A. deoarece mi-am realizat proiectul de licenta pe aceasta firma si mi-a fost mai usor cu datele despre cifra de afaceri, salariati, etc. Am ales ca variabile cifra de afaceri, numarul salariatilor respectiv profitul deoarece sunt cele mai semnificative in cadrul unei intreprinderi.

Mentionez ca am realizat acest studiu de caz doar pe 5 perioade de timp, deoarece la ce valori au variabilele imi dadeau niste rezultate exorbitante.

Pentru a realiza o analiză privind legătura dintre anumiţi indicatori în cadrul întreprinderii se iau în consideraţie:

Se poate calcula legătura dintre fenomene folosind metoda celor mai mici pătrate.

Potrivit acestei metode, dacă factorul x este considerat variabila cauza, atunci valorile estimate pentru variabila rezultativa y, denumite si valori teoretice trebuie să aibe abateri minime fata de cele înregistrate (empirice).

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Studiu de Caz la SC Faur SA Bucuresti.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
12 pagini
Imagini extrase:
12 imagini
Nr cuvinte:
1 548 cuvinte
Nr caractere:
9 174 caractere
Marime:
27.48KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Marketing
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!