Reclame bune și proaste

Previzualizare seminar:

Extras din seminar:

Cele mai tari reclame ale anului 2006

In opinia publicitarilor, Zaraza a fost cea mai buna campanie.

Un an "secetos" in creatii romanesti reusite. Asa caracterizeaza Razvan Capanescu, directorul de creatie al agentiei Publicis, publicitatea autohtona de anul trecut.

EVZ a incercat, impreuna cu 11 oameni de creatie, sa stabileasca un top al celor mai bune reclame, dar si al celor mai putin reusite. Propunerile sunt atat de diferite, incat indica faptul ca nicio reclama nu s-a remarcat pe piata, nici ca fiind din cale-afara de reusita, dar nici foarte proasta. Campania la vinul ars Zaraza, creatie a agentiilor Next Advertising si Cap, a fost nominalizata de cinci din 11 publicitari la "cea mai buna campanie a anului 2006".

"Revista cu celebritati" reprezinta o rara si binevenita critica sociala din partea unui instrument - publicitatea - care se fereste ca dracu' de tamaie sa critice ceva, de frica sa nu-si alieneze vreun minuscul public-tinta", a spus Serban Alexandrescu, director de creatie la Headvertising.

Una dintre putinele reclame din ultimii 10 ani care a reusit sa transmita un mesaj clar pentru "clasa urbana de mijloc, educata si progresista" se regaseste si printre favoritele lui Stefan Liute, Strategy Director la Grapefruit. Alina Gavrila Bortun, director general la Gavrila&Asociatii, apreciaza campania pentru "pozitionarea de exceptie si executiile proaspete", iar lui Oliver Kapusta, directorul de creatie de la GMP, "campania i-a atras atentia pentru ca evita glumitele obisnuite".

CLASAMENT

Parerile sunt impartite

Pe locul doi dupa Zaraza a fost executia "Teava", pentru MTV, facuta de agentia McCann Ericsson. Reclama in care un tanar dintr-un sat romanesc descoperea o potiune care-l transforma intr-o vedeta internationala a obtinut patru voturi. Spotul este parte a campaniei "Made in Romania", care a castigat anul trecut premiul Silver Drum TV la festivalul de publicitate Golden Drum.

Spotul a impresionat prin "suprarealismul rural" (Claudiu Dobrita, Stefan Vasilachi, Grey Worldwide) si pentru ca "surprinde spiritul MTV si felul romanesc tipic de raportare la MTV" (Ema Prisca, director de creatie la Graffiti BBDO).

Aglomeratie mare pe locul trei

Urmatoarele clasate in topul reclamelor, cu doua voturi fiecare, sunt TVR, cu spotul pentru "Mari romani", Sprite pentru spotul "Spune pe bune", Bergenbier pentru spotul "Discovery" si Banca Transilvania pentru spotul "Zanul".

In afara acestora, celelalte executii nominalizate de specialistii in publicitate au obtinut cate un singur vot. Reclama Biborteni a starnit interes "pentru ca e o inedita performanta tehnica dublata de o reusita deplina in repozitionarea unei marci in detrimentul si pe teritoriul competitorului sau direct, Borsec", (Serban Alexandrescu), iar spotul filmat in alb si negru la Peroni "transmite clar o promisiune in comparatie cu celelalte spoturi la bere" (Oliver Kapusta).

Multi candidati la "Zmeura de Aur"

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Reclame Bune si Proaste.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
2 906 cuvinte
Nr caractere:
15 202 caractere
Marime:
13.63KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Marketing
Tag-uri:
media, reclama, promovare
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!