Program de loializare a clienților pentru compania Inbev România

Previzualizare seminar:

Extras din seminar:

1. Prezentarea conditiilor

Analiza mediului intern

InBev Romania este parte a concernului multinational InBev, numarul 1 mondial din punct de vedere volumic, una dintre cele mai mari si mai active organizatii din lume in domeniul sau de activitate, o afacere globala cu 85.000 de oameni, 14% din piata mondiala si cu vanzari de 202 de milioane hectolitri pe an. InBev este pe locul 1 sau 2 pe 20 de piete importante din lume si are patru marci globale cu cea mai rapida crestere: Stella Artois, Brahma, Beck's si Leffe. InBev are in portofoliul sau mai mult de 200 de marci si desfasoara operatiuni in peste 32 de tari din America, Europa si Asia, Pacific.

InBev Romania este unul dintre cei mai activi producatori de bere de pe piata romaneasca, detinand in industria berii pozitia a 3-a, cu o cota de piata de 22% la finalul anului 2006, conform datelor de retail audit MEMRB Romania. La sfarsitul anului 2006 volumele InBev Romania au atins de 3,4 milioane hectolitri.

Prezenta de 13 ani pe piata, InBev Romania produce cu succes marcile Stella Artois, Beck's, Bergenbier, Lowenbrau si Noroc si importa specialitatile belgiene Leffe si Hoegaarden. InBev Romania detine in prezent trei fabrici de bere, la Ploiesti, Blaj, are 700 angajati si o retea de distributie nationala.

Istoric

1994 - Prima investitie a concernului Interbrew in Romania s-a facut in 1994, cand s-a incheiat contractul de parteneriat cu societatea Bianca S.A. din Blaj. Finalitatea acestui parteneriat a fost crearea companiei Bianca Interbrew Bergenbier. Aceasta este prima fabrica de bere din Romania in care Interbrew detine pachetul majoritar de actiuni si care, in luna mai 1995, incepe productia berii Bergenbier.

- iulie 1994 - Interbrew cumpara pachetul majoritar al societatii Proberco S.A. din Baia Mare.

- decembrie 1994 - Ia fiinta Compania de Distributie National care are rol de distribuitor si agent de marketing al marcilor Interbrew.

- octombrie 1999 - Interbrew incheie un acord cu grupul Efes pentru preluarea a 50% din actiunile fabricii Romanian Efes Brewery de la Ploiesti, cea mai moderna fabrica de bere din Europa Centrala si de Est, formand astfel Interbrew Efes Brewery S.A.

- decembrie 2002 - Compania de Distributie National si fabricile de la Blaj si Baia Mare fuzioneaza, devenind Interbrew Romania.

- mai 2007 - Interbrew Romania si Interbrew Efes Brewery fuzioneaza. Apoi, compania isi schimba numele in InBev Romania.

Analiza mediului extern

Profitul companiilor multinationale din industria berii prezente pe piata romaneasca, respectiv Ursus Breweries, Heineken, InBev si United Romanian Breweries Bereprod (URBB), a insumat anul trecut aproape 100 de milioane de euro, de peste doua ori mai mult decat in 2007. Profitul cumulat al celor patru companii - care acopera circa 70% din piata - a totalizat anul trecut circa 351 de milioane de lei (99,6 milioane euro), de peste doua ori mai mult decat in anul precedent, potrivit informatiilor firmelor transmise Ministerului Economiei si Finantelor. Ursus Breweries, filiala companiei americane SAB Miller, ocupa primul loc in clasament atat din punct de vedere al cifrei de afaceri, cat si a profitului, cu o cifra de afaceri de 663,7 milioane de lei (188,3 milioane de euro), in crestere cu circa 23% si un profit net de 123,9 milioane de lei (35,1 milioane de euro).

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Program de Loializare a Clientilor pentru Compania Inbev Romania.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8.7/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
2 218 cuvinte
Nr caractere:
12 927 caractere
Marime:
15.79KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Marketing
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!