Observarea

Previzualizare seminar:

Extras din seminar:

1. Alegerea magazinelor si descrierea lor.

După sarcină avem de efectuat observarea asupra activitătii a 3 magazine din Chisinau, analizind 3 compartimente după componentă, preturi, mercendaising, amplasare, lucrul cu clientii, varietatea de produse, serviciile post cumpărare si consulting etc, precum si asupra clientilor ca numărul lor, categoria de virstă , după categoria ca cumpărători, vizitatori sau în căutare.

Atentia mea sa oprit asupra a trei magazine de tehnică de calcul. Alegerea mi-a fost motivată de faptul că asupra acestor tipuri de magazine încă nu s-a efectuat nici o observare de colegii mei, că numărul lor este destul de mare si că prezintă o gamă variată de sevicii si produse.

Astfel dea lungul bulevardului Moscovei în prelungire pe strada Kiev există numeroase magazine ce comercializează cu tehnică de calcul ca: FOXMART, CONECT; ORANGE, MOLDCELL, FoXTROT etc., dar aceste magazine nu sunt specializate anume pe domeniul tehnicii de calcul. Magazinele (filialele) specializate sunt MIRNOUTBUKOV de pe bd. Moscovei 2, IPPON de pe Kiev 16/1 si NEURON de pe Kiev.

Observarea s-a dus asupra acestor 3 magazine care se poate de considerat că sunt amplasate foarte aproape ca distantă de amplasare unul fată de altul deci, concurenta trebuie să fie impunătoare iar masările de management si marketing trebuie să fie cele mai inalte ca să poată atragă potentialii clienti si sai convingă spre procurarea anume a produselor propuse în magazinul dat.

MirNoutbukov este o retea de magazine de tehnică de calcul cu o varietate imensă de produse si servicii. Aici lucrează o echipă de tineri specialosti amabili care oferă toate tipurile de consulatii ti servicii, si a caror scop este de oferi clientului anume ceia cel isi doreste. Fiecare client isi poate constitui singur setul de produse anume după necesitatile si preturi. Sloganul companiei este UN CALCULATOR IN FIECARE FAMILIE care se orientează asupra necesitatilor anume a famililor simple dar nu asupra clientilor corporativi, firmelor, oficiilor după cum mentionează directorul Denis Gotenco, de asemenea el mai spune:

Preturile in lei.

IPPON este o retea de magazine ce are trei magazine in Chisinau si incă 10 in centre raionale din Republică. De asemenea oferă o gamă largă de produse. Preturile in lei.

NEURON este o retea de magazine infiintata in 2005 in Chisinau, care are 6 mari magazine in capitală si multe filiale in marile orase din republică. Oferă conditii de garantie printre cele mai mari pină la 5 ani. Preturile in dolari SUA.

Vom prezenta tabelul garfielor de lucru:

Denum./zile

săptăminii Luni Mar. Merc. Joi. Vineri Simb. Dumin.

MirNotbukov 1000 – 2000 1000-1700

Ippon 900-2000 900-1800

Neuron 900-1900 1000-1700

Vom duce observarea asupra 3 tipuri de produse: Monitoare plate, mouse, si tastaturi. Am ales aceste 3 tipuri deoarece necesitate in ele este mai mare si apare mereu tendinta de a fi schimbate spre deosebire de PC sau alte componente.

2. Observarea.

2.1. MIRNOUTBUKOV

Fig. 1. Forma si amplasarea magazinului mirnoutbukov

Magazinul are o contructie dreptungiulară. Pe partea stingă unde este partea mai ingustă a cladirii se află articolele de marimi reduse ca accesoriile, fotoaparatele , usb, memory card mousele, tastaturile. In centru de doua benzi pe de oparte si alta se află notebookurile. Pe peretele lateral dispre geam in interior se află gentile si monitoarele. Pe fundalul din spate se află PC tehnica audio si alte laptopuri.

Fiecare compartiment este marcat cu denumire. Atmosfera este placută, spatioasă, este larg si se poate usor de avut acces la produsele din această parte a magazinului. Lucrează un număr de la 3 la 5 consultanti. In cadru acestiu magazin activează si centru Microsoft.

Monitoare

Amplasarea : pe peretele din dreapta, spate, luminos.

Accesul: liber, permite efectuarea unui cadru perimetral pentru a putea observa toate articolele.

Forma: sunt 3 rinduri de vitrine cite a 5 monitoare. Deasupra este denumirea compartimentului. Este de remarcat ca fiecare monitora avea vitrina sa aparte, vitrină deschisă. In functiune cu dferite programe jocuri.

Compartimente vecine: la dreapta compartimentul de genti, la stinga compartimentul de PC si sisteme audio.

Apecte promotionale: se oferea pentru anumite monitoare agenti de spălare cadou la achizitionare.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Observarea.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
9/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
1 939 cuvinte
Nr caractere:
14 044 caractere
Marime:
135.53KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Marketing
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Profesorului:
Codruta Ion
Sus!