Marketing Cultural

Previzualizare seminar:

Extras din seminar:

Marketingul si profitul par doua notiuni care se afla intr-o stransa legatura. Totusi, marketingul s-a dovedit util si in sectorul non-profit, prin organizatiile devotate altor cauze decat castigul comercial.

Prin extinderea continua a campului de aplicatii practice, marketingul a inregistrat si continua sa inregistreze un proces de diferentiere si specializare. In economica contemporana specializarea marketingului se infaptuieste in raport cu: functiile intreprinderii, caracterul bunurilor realizate de firma, categoriile de marfuri, ramurile de activitate si caracterul geografic al actiunii sale. Extinderea marketingului in sfera activitatii nelucrative (care nu aduc profit ) a dus la aparitia si dezvoltarea marketingului social.

In cadrul marketingului social au aparut mai multe specializari, dintre care si marketingul cultural ce are ca scop reusita unei actiuni culturale. Marketingul cultural a inceput sa se numeasca astfel cand s-a constatat ca i se aplica de fapt regulile marketingului, ca trebuie sa raspunda unor intrebari precum: ,,cui vand?", ,,cum diferentiez ceea ce vand?", ,,cum promovez?", ,,cum creez o repetare a cumpararii?".

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Marketing Cultural.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
448 cuvinte
Nr caractere:
2 926 caractere
Marime:
7.75KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Marketing
Tag-uri:
marketing social, actiuni culturale
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!