Cercetări de marketing sem II

Previzualizare seminar:

Extras din seminar:

TRUE/FALSE

1. Studierea mediului de marketing trebuie sa permita printre altele intelegerea notiunii de mediu de marketing si ce cuprinde acesta.

ANS: T

pag.171

2. In ceea ce priveste dinamica mediului de marketing, companiile au realizat ca singurul aspect de care pot fi sigure este faptul ca mediul nu se schimba.

ANS: F

pag.172

3. Dinamica actuala a mediului de marketing este complexa, companiile operand pe mai mult de o piata in acelasi timp.

ANS: T

pag.172

4. Micromediul poate fi definit ca fiind constituit din ansamblul componenetelor mediului extern cu care compania intra in relatii directe, puternice si permanente in vederea atingerii obiectivelor sale, prezente si viitoare.

ANS: T

pag.176

5. Factorii politici si legislativi actioneaza indirect asupra activitatii de piata a oricarui agent economic.

ANS: T

pag.181

6. Factorii intamplatori sunt acei factori care determina abaterea temporala a pietei de la tendinta, aparitia lor fiind imprevizibila, modificand starea conjuncturii pietei.

ANS: T

pag.185

7. Indicatorii ce exprima dinamica unor sectoare care evolueaza in acelasi timp si ritm cu mersul de ansamblu al economiei, de exemplu: produsul national brut, indicele productiei industriale, deverul marilor magazine, gradul de utilizare a capacitatilor productive, rata somajului poarta numele de indicatori concomitenti ai conjuncturii pietei.

ANS: T

pag.188

8. Comportamentul concurential independent este observat cand actiunile si reactiile competitorilor nu sunt luate in considerare in deciziile firmei, fie implicit sau explicit.

ANS: T

pag.204

9. Din punct de vedere al reactiei lor, atunci cand sunt atacati, concurentii selectivi reactioneaza numai in anumite situatii concurentiale, atunci cand apreciaza ca actiunile anumitor firme le lezeaza interesele.

ANS: T

pag.221

10. Notiunea de consumator poate fi studiata si inteleasa doar daca se are in vedere natura sociala a acestei categorii in studiul comportamentului consumatorului.

ANS: T

pag.226

11. Metoda observarii utilizata in studierea atat a motivelor de cumparare, cat si a preferintelor trebuie sa fie bazata pe un plan tematic riguros, sa aiba un caracter sistematic.

ANS: T

12. Metoda observarii utilizata in studierea atat a motivelor de cumparare, cat si a preferintelor trebuie sa asigure prezenta observatorului astfel incat subiectul sa nu-l sesizeze.

ANS: T

13. Metodele cantitative de previziune pot fi aplicate atunci cand exista date despre trecutul variabilei si ele pot fi cuantificate si se presupune ca evolutia viitoare a variabilei de previzionat va continua sa aiba aceeasi configuratie cu cea din trecut.

ANS: T

pag.308

14. Metoda lanturilor Markov este o metoda dinamica de previziune, metoda calitativa, pe termen scurt si lung, la nivel microeconomic.

ANS: T

pag.323

15. In legatura cu formatul raportului cercetarii de marketing prezentat clientului, acesta trebuie sa fie un format standard unanim acceptat.

ANS: T

pag.329

16. Ansamblul raporturilor de interactiune in care intra agentii economici in lupta pentru asigurarea surselor de aprovizionare si a pietelor de desfacere formeaza sistemul relatiilor de concurenta.

ANS: T

pag.208

17. Metoda soldului conjunctural exprima tendinta unui fenomen oarecare, calculata ca o medie aritmetica ponderata a raspunsurilor specialistilor, masurate pe o scala ( +2 crestere accentuata, +1 crestere, 0 stagnare, -1 scadere, -2 scadere accentuata).

ANS: T

pag.224

18. Din punct de vedere al ariei de cuprindere, previziunile se pot imparti in doua categorii : previziuni pe termen scurt si previziuni pe termen lung.

ANS: F

pag.307

19. Organismele publice constituie o componenta a macromediului.

ANS: F

20. Analiza micromediului reprezinta un tip de cercetare cu caracter permanent, cu scopul de a sesiza modificarile ce apar in vederea adoptarii unor decizii rapide, iar in practica este cunoscuta sub denumirea de monitorizarea mediului.

ANS: T

pag.179

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Cercetari de marketing sem II.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
34 pagini
Imagini extrase:
34 imagini
Nr cuvinte:
7 438 cuvinte
Nr caractere:
48 371 caractere
Marime:
62.54KB (arhivat)
Publicat de:
Paul-Marian Pana
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Marketing
Tag-uri:
probleme, subiecte, examen, Cercetari de marketing
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!