Cercetarea Pieței Magnebeep

Previzualizare seminar:

Extras din seminar:

Cercetarea de marketing a produsului magnet de frigider

1.Problema decizională

”MGT World” doreşte să atragă cumpărătorii printr-o inovaţie care să spargă tiparele clasicului produs magnet de frigider, aducând îmbunătăţiri în ceea ce priveşte utilitatea acestuia, fiind conceput cu senzori care atenţionează deţinătorul în momentul în care uşa frigiderului rămâne deschisă mai mult de 1 minut. De asemenea, acest magnet va fi accesibil tuturor, indiferent de sex, vârstă, venit, existând şi în variantă personalizată, în ceea ce priveşte atât aspectul cât şi sunetul. Astfel, problema decizională cu care se confruntă firma noastră este reprezentată de pătrunderea pe piaţă prin noul produs ”MAGNEBEEP”.

2.Obiectivul

Pentru a identifica dorinţele cumpărătorilor, ”MGT World” are nevoie de informaţii reale, obţinute cu ajutorul echipei de cercetare, prin realizarea unui studiu de piaţă pe un eşantion de 40 de persoane.

Astfel cercetătorii şi-au stabilit următoarele obiective:

- stabilirea preferinţelor clienţilor privind caracteristicile produselor şi semnalarea eventualelor nemulţumiri in legătură cu produsele existente;

- receptivitatea la noul produs;

- identificarea unui anumit nivel al preţurilor pe care purtătorii cererii sunt dispuşi să-l ofere pentru achiziţionarea produsului.

- identificarea celor mai eficiente mijloace de promovare a produselor;

- stabilirea punctelor de desfacere.

3.Metoda cercetării

3.1.Ancheta

Ca metodă de cercetare, echipa firmei noastre s-a orientat asupra anchetei, aceasta fiind o importantă cale de obţinere a informaţiilor în marketing prin analiza şi investigarea unei colectivităţi, utilizând ancheta directă, confidenţială şi structurată.

- ancheta directă, realizată stradal, presupune contactul direct cu oamenii, ajutând operatorii să observe reacţia respondenţilor la ideea de lansare a unui nou produs.

- ancheta confidenţială - deoarece anchetându-se fiecare subiect în parte se asigură un grad mai ridicat de obiectivitate, persoanele îşi exprimă preferinţele într-un mod realist, fără a fi influenţate de alte opinii.

- ancheta structurată – deoarece prin folosirea unor liste cu întrebări prestabilite, ce au un acelaşi conţinut pentru toate persoanele, se asigură atât o economie de timp a persoanelor abordate cât şi o mai uşoară şi eficientă centralizare a datelor.

3.2 Chestionarul

În cadrul anchetei, cercetătorii noştri au decis să utilizeze în studiul pieţei chestionarul, datorită avantajelor oferite de acest instrument, precum:

- o bună realizare a acestuia determină subiecţii să răspundă cât mai sincer şi clar.

- chestionarul realizat de cercetătorii ”MGT World” va conţine întrebări care să reflecte informaţiile preluate de la purtătorii cererii, privind natura cantitativă (preţ) cât şi calitativă (caracteristicile produsului).

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Cercetarea Pietei Magnebeep.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
2 279 cuvinte
Nr caractere:
12 701 caractere
Marime:
51.53KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Marketing
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!