Team Building

Previzualizare seminar:

Cuprins seminar:

1. Ce ȋnţelegem prin conceptul de team building- 3
2. De ce este team building-ul atât de important- 3
3. Ce ȋnseamnă o echipă- 4
4. Team dynamic 4
5. Rolul liderului 5
6. Avantajele team building-ului 6
7. Abilităti ale grupului 7
8. Beneficii ale angajaţilor şi angajatorilor 10
9. Concluzii 11
10. Bibliografie 12

Extras din seminar:

Ce este Team Building-ul?

Team Building este procesul de motivare al unui grup pentru a-şi atinge ţelul. Team Building reprezintă o nouă metodă de motivare a angajaţilor! O astfel de motivare non-financiară a angajaţilor este benefică nu doar pentru angajaţi, ci şi pentru companie, deoarece ȋşi va forma astfel o echipă care ȋşi cunoaşte valorile, potenţialul, şi care e capabilă să ducă la bun sfarşit o sarcină dată.

Team-building-ul reușește, într-un timp relativ scurt, să întregească o echipă, membrii să aibă încredere în valorile celorlalți membri, cu toții ajungând să relaționeze mult mai eficient.

Teambuilding-ul sporeşte colaborarea şi cooperarea în interiorul unei colectivităţi, dezvoltînd gradul de participare individuală în cadrul unui grup şi formînd capacităţile necesare rezolvării în colectiv a problemelor. Acestea pot servi la dezvoltarea şi îmbunătăţirea spiritului de echipă, la înlăturarea barierelor psihologice, creşterea încrederii în sine, creşterea condiţiei fizice şi psihice şi la dezvoltarea solidarităţii de grup.

De ce este Team Building-ul atât de important?

Etapele pe care le include Team Building-ul ar fi: clarificarea "ţelurilor", binecunoscutele "goals", stabilirea conducerii şi a angajamentului fata de "goals" ȋn cadrul echipei, identificarea problemelor care inhibă echipa să ȋşi atingă ţelurile şi ȋnlăturarea factorilor inhibatori.

Pentru a fi eficienţi oamenii trebuie să-şi cumuleze eforturile pentru a atinge anumite obiective astfel ȋncat ai putea spune ca team building-ul este un proces gândit să ȋmbunătaţească relaţiile şi raporturile dintre membrii unui grup pentru depăşirea barierelor ȋn atingerea obiectivelor comune. Aceste relaţii dintre membrii grupului pot viza ȋmbunătăţirea abilităţilor de rezolvare a problemelor, de luare a deciziilor, de prevenire, gestionare a conflictelor.

Prin urmare putem spune că este efortul continuu asumat la nivel de individ şi de grup pentru că evoluţia presupune ȋmbunătăţire permanentă. Noi ştim ca teambuilding-ul ca eveniment este mai mult decat un scop ȋn sine, este o modalitate de a adăuga un plus de valoare fiecărui grup aflat pe drumul către echipă.

Goluri/Obiectivele generale ale team building-ului sunt: creșterea înțelegerii echipei, dinamica echipei și îmbunătățirea modului în care echipa lucrează împreună. Spre deosebire de lucru ca un grup, cei care lucrează ca o echipă încorporează responsabilității de grup mai degrabă decât responsabilitatea individuală și rezultatele într-un produs colectiv de muncă.

Ce înseamnă o echipă?

O echipă nu există doar pentru că cineva a pus niște oameni să lucreze împreună. Acela se numește grup. Iar un grup devine echipă doar în măsura în care membrii săi manifestă interacțiuni, schimburi intelectuale și verbale, într-o atmosferă de lucru constructivă și din care nu se exclude latura emoțională. Puterea unei echipe stă în oamenii care o formează și care lucrează împreună. Ei au capacitatea de a face față unor situații dificile dacă li se oferă timp suficient, încurajare și libertatea de a lucra asupra soluțiilor, adică dacă simt că au lângă ei și deasupra lor oameni, și nu roboți. Dezvoltarea echipei în cel mai bun sens înseamnă a crea oamenilor oportunitatea de a se întâlni pentru a împărtăși ideile, experiențele, nemulțumirile și pentru a lucra împreună.

Team Dynamic (Dinamica Echipei)

Atunci când se formează o echipa este foarte important să se ia în considerare dinamica de ansamblu a echipei. Potrivit lui Frank LaFasto, atunci când are loc construirea unei echipe, cinci elemente dinamice sunt fundamentale pentru succesul echipei.

1. The team member (Membrii echipei):

Echipele de succes sunt alcătuite dintr-o colecție de indivizi eficienţi. Aceștia sunt oameni care au experiență, au capacitatea de rezolvare a problemelor, deschidere la abordarea problemei, orientat către acțiune.

2. Team relationships (Relaţiile dintre membrii echipei):

Pentru ca o echipă să aibă succes membrii echipei trebuie să fie capabili să ofere și să primească feedback-ul.

3. Team problem solving ( Rezolvarea problemelor ȋn echipă) :

O echipă eficientă depinde de modul în care s-a axat scopul echipei: un mediu relaxat, confortabil și acceptarea, iar ȋn final o comunicare deschisă și onestă.

Bibliografie:

Ken. B., Spencer. J., William. M., (1982). The One Minute Manage. Bucureşti, Editura Enciclopedică

Andrelescu. G., 2011. Ce este un team building outdoor? Available at: http://www.verticaladventure.ro/ro/team-building Accesat la [06.03.2013].

Cenuşă. A., 2009. Rolul team building-ului în succesul echipei. The new lifestyle magazine. 2(4), pp 15-20.

Pascu. I., 2010. Importanţa team building-ului. Available at: http://amelie.ro/carierista/importanta-team-building-ului Accesat la [07.03.2013].

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Team Building.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
12 pagini
Imagini extrase:
11 imagini
Nr cuvinte:
2 467 cuvinte
Nr caractere:
13 546 caractere
Marime:
39.05KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Management
Predat:
la facultate
Materie:
Management
Sus!