Scrisoare de intenție și scrisoare de recomandare

Extras din seminar:

Dosarul de angajare este primul lucru care trebuie pus la punct atunci cand va prezentati in fata unui posibil angajator. Scrisoarea de intentie si cea de recomandare sunt elementele cheie ale unei cariere de succes.

Scrisoarea de intentie insoteste CV-ul si are menirea de a va prezenta ca posibili angajati. De aceea, redactarea acesteia este mai mult decat importanta. Continutul scrisorii de intentie trebuie sa fie la obiect si sa nu depaseasca mai mult de o pagina. Cu cat scrisoarea este mai lunga, cu atat riscati mai mult ca angajatorul sa se plictiseasca si sa nu-i acorde acesteia importanta cuvenita. De asemenea, scopul scrisorii trebuie stabilit de la inceput pentru a nu crea impresia de amalgam, de informatii inutile adaugate intr-un continut pompos.

Referitor la continut, acesta trebuie sa impresioneze prin corectitudinea celor scrise, prin fraze clare si concise. Evitati frazele care incep cu „Eu” deoarece acestea modifica complet cursivitatea continutului. Paragrafele nu trebuie sa depaseasca mai mult de 4-5 propozitii. Acestea la randul lor, trebuie sa se incadreze, fiecare, in maxim doua randuri.

Scrisoarea de intentie trebuie trimisa in original, nu sub forma de copie, ca dovada a lipsei de interes si a reproducerii in masa a continutului. In cazul in care trimiterea scrisorii de intentie se face online, asigurati-va ca se afla intr-un format placut, usor de citit. Daca apelati la alta varianta de trimitere a CV-ului, optati pentru un plic mare care sa nu permita indoirea documentelor dosarului de angajare.

1) Axarea pe necesitatile angajatorului intr-o scrisoare de intentie. Analizarea activitatii companiei. Modul prin care se pot obtine profituri mai mari..

2) Adresarea oricarei scrisoari de intentie. Pentru a avea si mai mult efect, este necesar adresarea direct catre persoana care se va ocupa de recrutari.

3) La redactarea unei scrisoari de intentie, este necesar acordarea raspunsurilor tuturor intrebarilor angajatorului: Ce poti face pentru respectiva companie? Care este situatia ta curenta? Esti calificat pentru respectivul job? De ce vrei sa lucrezi pentru ei?

4) O persoana trebuie sa fie scurta si la obiect intr-o scrisoare de intentie. Trebuie sa lase o impresie buna. Sa foloseasca propozitii scurte. Sa imparte textul in 3-4 paragrafe despartite printr-un spatiu.

5)Sa scrie asa cum vorbeste, dar ingrijit. Pentru un plus de originalitate este nevoie de combinarea limbajul formal cu stilul simplu, conversational in scrisoarea de intentie.

6) Persoana trebuie sa fie pozitiva. Sa foloseasca un ton optimist si plin de energie intr-o scrisoare de intentie. Il va molipsi si pe angajator!

7) Trebuie sa se mentine legatura.

9) Stabilirea urmatorul pas: Interviul

Stimate Domnule/Doamna,

Va adresez aceasta scrisoare de intentie ca raspuns la anuntul dumneavoastra pentru postul vacant pe care il aveti in institutie.

Am absolvit Facultatea de Adminstratie si Afaceri, Universitatea din Bucuresti si consider ca in anii de studentie am acumulat multe cunostinte in drept, economie, management, marketing si finante. Astept cu nerabdare sa pun in practica aceste cunostinte, combinate cu abilitati utile domeniului si, implicit, jobului dvs.

Sunt o persoana dinamica, cu aptitudini foarte bune de comunicare, dobandite in experienta mea (de promoter), responsabila, hotarata, interesata in perfectionarea profesionala in domeniul economic. Imi doresc sa am sansa de a lucra in compania dumneavoastra, unde as putea sa-mi pun in evidenta capacitatile intelectuale si experienta acumulata (conform CV anexat) pentru a indeplini sarcinile si scopurile organizatiei, cat si pentru dezvoltarea cariereimele.

Daca veti considera ca motivatia si calificarea mea sunt oportune pentru obtinerea unui loc in cadrul companiei dumneavoastra, sunt disponibil in orice moment pentru a fi contactat in vederea discutarii detaliilor unei posibile colaborari.

Va multumesc, Prenume Nume.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Scrisoare de Intentie si Scrisoare de Recomandare.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
26 pagini
Marime:
427.92KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Management
Predat:
la facultate
Materie:
Management
Sus!