Puncte Tari Puncte Slabe Oportunități Amenințări în Managementul Resurselor Umane

Previzualizare seminar:

Extras din seminar:

Începută ca o afacere de familie, Betty Ice are în prezent cea mai mare capacitate de producție din Europa de Est. Fabrica de la Suceava este utilată cu echipamente de producție de ultimă generație din Danemarca, acestea asigurând un standard de calitate deosebit pentru toate produsele.

Planurile companiei prevăd lansări de sortimente noi de înghețată. În ultimii ani, producătorul a învestit și în dezvoltarea unei rețele proprii de gelaterii, prin parteneriate cu mai multe centre comerciale din țară.

Planurile companiei prevăd lansări de sortimente noi de înghețată. În ultimii ani, producătorul a investit și în dezvoltarea unei rețele proprii de gelaterii, prin parteneriate cu mai multe centre comerciale din țară.

În prezent, cifra de afaceri este de 23 mil euro, iar fabrica poate produce zilnic aproximativ 100 de tone de ingheţată. Planurile de dezvoltare prevad dublarea capacităţii prin construcţia unei noi hale de producţie în aceeaşi locaţie, din 2009, fabrica fiind gândită încă de la inceput pentru extindere. Unitatea de producţie Betty Ice, construită între 2003 si 2006, se întinde pe o suprafaţă de 6.500 de metri pătraţi si are peste 500 de angajaţi în perioada verii. Prin extinderea capacității de producție se vor creea noi locuri de muncă. Aceste noi posturi fiind acupate prin două moduri, unul dintre aceste moduri îl reprezintă recrutarea internă, ce oferă mai multe avantaje si anume: scad șansele de părasire a organizației de către angajații competenți și seriosi, crește motivația angajaților în vederea viitoarelor promovări, timpul necesar trainingului este mai redus, deoarece candidatul cunoaște organizația, recrutarea este mai rapidă și cu costuri mai reduse. Recrutarea internă este recomandată deoarece aceasta nu presupune o nouă angajare ci numai o schimbare de post a unor angajați, pe orizontală sau pe vertical. Pentru realizarea acesteia managerii pot identifica persoana potrivită, sau pot apela la sugestiile superiorilor. Posturile libere vor fi afișate, fiind făcut astfel cunoscute resurselor umane interne din organizație. Cel de al 2-lea mod fiind recrutarea externă și anume apelarea la surse din afara organizației. În această situație unele din avantajele pot fi că noii angajați reprezintă o sursă potentială de idei și cunoștințe noi și incurajează un nou mod de gândire în cadrul organizației și poate preveni sau corecta unele obligații contractuale de durată.

Anunțul măsurilor de austeritate de acum un an a pus mediul de business în fața unei realitați greu de digerat: situația critică a economiei și riscul colapsului bugetar. La ora bilanțului propus de Wall-Street.ro, atât cei care au fost afectați direct de creșterea TVA, cât și cei mai norocoși, cu impact minor în afaceri, admit că fără un set de măsuri recesiunea ar fi fost mult mai adancă.

Vasile Armenean, proprietarul producatorului de inghetata Betty Ice, cu afaceri de peste 19 mil. euro, sustine că principalul efect al măsurilor de austeritate a fost scăderea vânzărilor cu 30% începând cu luna iulie, tendința care se menține și în prezent.

“Pe termen lung sper că nu am suferit degeaba. Dacă nu ar fi fost aceste măsuri, cred că lucrurile ar fi arătat mai rău, chiar dacă pe moment ne-ar fi fost mai bine. Pe termen lung, drumul ar fi fost greșit. Nu am fost de acord cu majorarea TVA, însa am susținut măsura de reducere a personalului din sectorul bugetar”, afirmă Armenean.

Betty Ice nu a operat disponibilizări de personal. Numarul de angajați variază, astfel încât în timpul sezonului Betty Ice are peste 500 de angajați, iar în extrasezon numărul acestora se ridică la 300-350 de angajați.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Puncte Tari Puncte Slabe Oportunitati Amenintari in Managementul Resurselor Umane.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 943 cuvinte
Nr caractere:
9 582 caractere
Marime:
20.54KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Management
Predat:
la facultate
Materie:
Management
Profesorului:
Conf. univ. dr. Carmen Chasovschi
Sus!