Ordonanțarea Producției

Previzualizare seminar:

Extras din seminar:

Introducere

Sub denumirea de mezeluri,în sens larg al cuvântului,se înţeleg preparate din carne,fabricate din carne tocată şi condimentată ,introdusă într-o membrană,naturală sau artificială şi supuse unei prelucrări termice (pasterurizare,afumare sau uscare),putând fi folosite în alimentaţie ca atare,fără alte prelucrări culinare.

În sens restrâns,prin mezeluri se înţeleg preparete din carne prelucrate prin fierbere şi afumare sau numai prin fierbere,cu o durată scurtă de conservare.Preparatele cu o durată mai mare de conservare sunt denumite salamuri.

Ca materie primă pentru mezeluri se foloseşte,în ceea mai mare măsură,carne de vită,carne de porc ,grăsime de porc,ficat şi subproduse bogate în gelatină,iar uneori organe la care se adăugă materii auxiliare,în special derivate proteice de orgine vegetală,pentru îmbunătăţirea texturii şi creşterea valorii nutritive.

După materia primă şi după procesul tehnologic aplicat,mezelurile cuprind următoarele categorii de produse :

· salamuri fierte sau prospături(prelucrate din carne tocată fin sub formă de pasta,apoi afumate la cald ,fierte şi răcite)

· salamuri semiafumate (care pe lângă carne tocată fin ,conţin şi carne toacata mai grosier,care sunt prelucrate prin afumare caldă,fierbere şi afumare rece)

· salamuri de durată (fabricate din carne tocată fin sau grosier fără adaos de pasta şi care se prelucrează prin afumare rece şi uscare ).

Prezentarea generală a S.C. Aldis S.R.L.

SC ADLIS SRL reprezintă o firmă cu capital privat constituită ca societate comercială cu răspundere limitată şi având ca principalul obiect de activitate producera precum şi comercializarea produselor din carne, în special carne de vită şi porc.

Fondată în '90, în Călăraşi, fabrica s-a remarcat prin produsele prezente pe masa consumătorilor de toate vârstele, pentru că ele se individualizează prin consecvenţa gustului natural, specific produselor din carne tradiţionale româneşti.

Fabrica s-a dezvoltat de la an la an, având un singur scop, siguranţa produselor fabricate, şi calitate la un preţ accesibil.

În prezent societatea Aldis este în topul unităţilor din industria cărnii şi realizează o gama variată de peste 100 de sortimente de produse din carne. Dimensiunea fabricii a crescut considerabil ajungând la o suprafaţă de peste douăzeci de mii de metri pătraţi.

Prin strategia stabilă, societatea a parcurs mai multe etape începând cu documentarea de către managementul societăţii asupra unor societăţi similare de profil din statele membre UE, a continuat cu extinderea şi modernizarea spaţiilor de producţie, depozitare, achiziţionarea de echipamente performante, însuşirea tehnologiilor moderne şi nu în ultimul rând permanenta instruire a personalului şi perfecţionarea pregătirii profesionale a acestora.

În cadrul fabricii se poate observa un flux tehnologic compus din: depozite frigorifice, hală de tranşare, injectare, tamblerizarea, tocare-cuterizare, fierbere-afumare, etichetare produse, depozitare produse finite, portionare-feliere, vidare, laboratoare, secţia de produse crud-uscate, abator.

CifrA de afaceri a firmei şi-a menţinut poziţia în perioada 2009-2013 la o valoare de peste 200 RON ,în schimb profitul brut al său a intregistrat pierderi semnificative în anul 2011,scăzând cu aproximativ 9 milioane de RON.

Produsele Aldis se distribuie în peste treizeci de judeţe din Moldova, Oltenia, Ardeal, Banat, prin cele treizeci şi două de depozite amplasate în marile oraşe: Iaşi, Vaslui, Suceava, Roman, Piatra Neamţ, Bacău, Focşani, Galaţi, Buzău, Ploieşti, Târgovişte, Piteşti, Rm. Vâlcea, Tg. Jiu, Dr. Tr. Severin, Slatina, Craiova, Constanţa, Călăraşi, Timişoara, Arad, Cluj-Napoca, Bucureşti,precum şi prin magazinele proprii.

O altă verigă a lanţului de distribuţie o reprezintă aprovizionarea mărilor magazine: BILLA, METRO, SELGROS, GIMA, CORA, CARREFOUR.

Bibliografie:

1. Prof.dr.ing. Corneliu V. RADU- “Managementul producţiei

2. Gheorghe Voicu, Elena-Mădălina Ştefan, Gabriel-Alexandru Constantin, Paula Voicu “Tehnologia cărnii şi a preparatelor din carne” Ed. Terra Nostra,Iaşi,2013

3. http://www.afacerist.ro

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Ordonantarea Productiei.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
11 pagini
Imagini extrase:
11 imagini
Nr cuvinte:
2 229 cuvinte
Nr caractere:
11 354 caractere
Marime:
162.03KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Management
Predat:
la facultate
Materie:
Management
Sus!