Sistem de gestiune a datelor pacienților unui centru de investigații medicale - Medlab

Previzualizare seminar:

Extras din seminar:

1. Introducere - tema şi motivaţia proiectului MedLab

Compatibilizarea asistenţei medicale din România cu cea din celelalte ţări, în special cele din Uniunea Europeană, a condus la necesitatea supravegherii centralizate şi asistate de calculator a stării de sănătate a populaţiei din ţara noastră. Acestor elemente li se adaugă cerinţele de monitorizare a stării de sănătate a populaţiei din întreaga lume, impuse de foruri medicale internaţionale, cum ar fi OMS - Organizaţia Mondială a Sănătăţii (sau WHO, acronimul în limba engleză a denumirii World Health Organization) cu sediul central la Geneva.

În acest sens am creat proiectul cu tema "Sistem de gestiune a pacienţilor într-un centru de investigaţii medicale" şi am realizat aplicaţia C# MedLab.

2. Structura proiectului şi a aplicaţiei MedLab

Aplicaţia MedLab a fost realizată cu Microsoft Visual Studio.Net 2008 Express Edition, iar pentru ca aplicaţia să aibă o interfaţă cât mai atractivă, user-friendly, am utilizat toolbox-ul DotNetBar2 for Windows Forms.

Proiectul şi aplicaţia MedLab sunt structurate în două părţi distincte:

- introducerea datelor unui pacient care s-a prezentat pentru investigaţii medicale la clinică (Fig. 1 - TabPage Introducere date pacient);

- introducerea rezultatelor analizelor făcute de pacient (Fig. 2 - TabPage Introducere rezultate analize).

2.1. Introducerea datelor unui pacient

Prima parte a aplicaţiei MedLab permite introducerea datelor personale ale pacientului care s-a prezentat pentru investigaţii medicale la clinică: nume, data naşterii, CNP, adresa, telefon, e mail, data efectuării analizelor. Trebuie menţionat că data naşterii se selectează interactiv cu ajutorul unui calendar, în timp ce data efectuării analizelor este completată automat de către aplicaţie, ca fiind cea curentă indicată de către calculator.

Datelor personale ale pacientului li se adaugă datele medicului care a trimis pacientul pentru a face respectivele analize: nume, precum şi datele de contact spital, telefon.

Analizele solicitate se selectează interactiv din secţiunile:

- Hematologie;

- Imunologie şi serologie;

- Biochimie;

- Markeri endocrini şi tumorali.

Fiecare tip de analiză este însoţită de costul ei pentru a afla în final cotul total al investigaţiilor medicale solicitate.

După completarea codului cererii şi afişarea costului total al investigaţiilor, urmează adăugarea datelor în baza de date: butonul "Adaugă în baza de date".

2.2. Introducerea rezultatelor analizelor

A doua parte a aplicaţiei MedLab permite introducerea rezultatelor analizelor făcute de pacient. După căutarea pacientului a căror rezultate de analize se doreşte a fi completate, se vor afişa datele pacientului: nume, CNP, data naşterii, nume medic, data efectuării analizelor.

Se vor introduce de către medicul sau asistenta de laborator rezultatele analizelor efectuate şi aceste rezultate sunt adăugate în baza de date: butonul "Adaugă rezultate în baza de date".

Rezultatele pot fi imprimate (butonul "Print") şi / sau trimise prin poşta electronică (butonul "E-mail") pacientului.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Sistem de Gestiune a Datelor Pacientilor unui Centru de Investigatii Medicale - Medlab.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
1 863 cuvinte
Nr caractere:
11 071 caractere
Marime:
204.87KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Limbaje de Programare
Predat:
la facultate
Materie:
Limbaje de Programare
Profesorului:
Costin Ion
Sus!