Veninul de Albine

Previzualizare seminar:

Extras din seminar:

Veninul de albine este un amestec al secretiei glandelor de venin ale albinelor si serveste impreuna cu acul la aparare. El este stocat in punga cu venin si eliminat la exterior in momentul inteparii. Acul la albina lucratoare este un organ modificat pentru functiile de aparare.

PROPRIETATILE VENINULUI DE ALBINE SI COMPOZITIA SA

Numeroasele cercetari efectuate pana in prezent arata ca veninul de albine are o structura complexa, in el fiind prezente atat substante de na?tura organica cat si anorganica, substante ce-i confera proprietati particulare, specifice.

Veninul de albine se prezinta sub forma unui lichid dens, transparent, cu miros intepator, gust amarui, astringent, arzator. Deoarece in contact cu mucoasele produce iritatie, se va evita pe timpul manipularii ducerea mainilor la nas si ochi.

In contact cu aerul, la temperatura camerei se elibereaza componente volatile. Veninul cristalizeaza in cristale de culoare cenusie cu miros caracteristic si gust astringent. Este solubil in apa si insolubil in sulfat de amoniu si mai greu solubil in alcool de 60?C. Este solubil in solutii acide si pre?cipita partial in cele alcaline, precipitatul dizolvandu-se la un pH acid.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Veninul de Albine.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
1 831 cuvinte
Nr caractere:
9 059 caractere
Marime:
14.62KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Industria Alimentară
Tag-uri:
albina, venin
Predat:
la facultate
Materie:
Industria Alimentară
Sus!