Urbanism Comercial

Extras din seminar:

La 12 decembrie 1892 a fost dată în exploatare prima tranşă a apeductului din or. Chişinău, capacitatea 200 mii căldări de apă pe zi; sursa - captarea apei din izvoare.

În acelaşi an a fost creată "Uzina de apă". Prima menţiune privind alimentarea cu apă din havuz a or. Chişinău atestă anul 1828, când Duma orăşenească a adoptat Decizia cu privire la amenajarea acestuia şi construcţia instalaţiilor necesare. În anul 1834 lucrările respective au fost finalizate. Din acest moment începe alimentarea cu apă a oraşului prin livrarea apei cu sacagiile către consumator

Este un complex de reţele de alimentare cu apă, cu instalaţii de captare a apei din fluviul Nistru, construite cu începere din anul 1958 (prima tranşă) şi o Staţie de tratare a apei, construită în câteva etape, din anul 1970 - 1985.

Capacitatea totală a instalaţiilor apeductului de apă din fluviu constituie 384,9 mii m3 pe zi, conductă de apă subterană - 137 puţuri arteziene, din care 76 funcţionează, 61 din acestea construite în perioada catastrofei ecologice a fluviului Nistru, provocată de avaria produsă la Combinatul de producere a caliului din Stebnicovsk (Ucraina), sunt conservate.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Urbanism Comercial.pptx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pptx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
12 pagini
Marime:
274.09KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Geografie
Predat:
la facultate
Materie:
Geografie
Sus!