Potențialul energetic al Mării Negre

Previzualizare seminar:

Extras din seminar:

Analizand datele numerice medii multianuale de la statia A din Marea Neagra, cu privire la numarul de aparitii a valurilor si relatia lor cu inaltimea si perioada medie, s-a construit o reprezentare grafica sub forma de roza de repartitie a numarului de aparitii pe directii cardinale. Numarul de aparitii a valurilor la statia A din Marea Neagra, pentru inaltimea valurilor difera fata de numarul de aparitii pentru perioada medie doar pentru directile cardinal V si NE.

Analizand Figura 1 puntem observa ca directia predominanta de producer a valurilor este cea NV cu un numar de cazuri de 598 , urmata de directia NE cu un numar de cazuri de 512 pentru inaltimea valului si 509 pentru prerioada medie. Cel mai mic numar de aparitii se observa in directia V cu un numar de 205 pentru inaltimea valului si 196 pentru perioada medie.

Analiza numarului de aparitii a valurilor pentru inaltimea valului cadrul Marii Negre observam ca in ceea ce priveste repartitia numarului de aparitii a valurilor pe intervale de viteza, stabilirea intervalului cu cele mai mari viteze ale vantului si cele mai multe aparitii ale valurilor clarifica locul potrivit de amplasare a tehnologiei de captare si transformare a energiei valurilor. Intervalul de viteza al vantului predominant este acela de 5 – 10 m/s (Figura 6) cu un numar mediu multianual de 355 de aparitii dinspre directia nordica și 103 aparitii din direcția sudica. În majoritatea figurilor, directia predominanta de aparitie a valurilor distincte de vant este cea nord si nord-est. Observand Figura 2 constatam ca cele mai multe aparitii ale valurilor au loc pe directie vestica de 42 de aparitii și estica de 35 de aparitii cu o viteza cuprinsa între 1 – 3m/s. Intervalul de viteza cu cele mai putine aparitii este cel de 17 – 22m/s( Figura 10) cu un numar de 0 de aparitii dinspre directile N, SE, S, SV si V.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Potentialul Energetic al Marii Negre.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
13 pagini
Imagini extrase:
13 imagini
Nr cuvinte:
823 cuvinte
Nr caractere:
4 393 caractere
Marime:
49.69KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Geografie
Predat:
la facultate
Materie:
Geografie
Sus!