Monografia Orașului Bragadiru

Previzualizare seminar:

Extras din seminar:

Orasul Bragadiru se afla in sudul Romaniei in Campia Romana , este situate in partea de vest a judetului Ilfov, la 8 km de Bucuresti capitala tarii.

La nord se invecineaza cu Bucuresti (sector 5), la sud cu comuna Cornetu, la est cu orasul Magurele si la vest cu comuna Clinceni.

Orasul are urmatoarele coordonate geografice: 44 21’ latitudine nordica si 25 58’ longitudine estica.

Sursa (http://ro.wikipedia.org/wiki/Fi%C8%99ier: Bragadiru_ilfov.png)

ISTORICUL CERCETARILOR

In ceea ce priveste denumirea orasului Bragadiru putem spune ca avem o sursa transmisa sub forma legendelor, denumirea provine de la numele mosierului Dumitru Marinescu Bragadiru.

Aparitia documentara a orasului Bragadiru este consemnata intr-o jalba adresata de Constantin Glogoveanu catre Judecatorescul Divan al Principatului Valachiei.

Relieful Luncii Sabar in cvare se afla si orasul Bragadiru a fost studiat in Geografia Romaniei volumul V subiectul a fost abordatde catre Grigore Posea, Octavia Bogdan, Claudia Popescu, Aurora Posea, Constantin Drugescu.

ELEMENTE DE GEOLOGIE

Orasul Bragadiru se suprapune peste o parte a sectorului Nordic la platformei Moesice.

Fundamentul alcatuit din formatiuni cristaline proterozoice. In baza peste fundament se dezvolta un sedimentar vechi alcatuit din calcare brune, bituminoase, argile ci intercaltii de carbune, argile rosii, calcare, dolomite, marne, marnocalcare, ( triasic) gresii, calcare negre bituminoase, dolomite, calcare (jurasic) calcare, calcarenite, marnocalcare (cretacic), aflat la circa 500 m.

RELIEFUL

Orasul Bragadiru se afla in lunca Sabarului cu o albie ingusta meandrata, maluri de 0,5 -1 m si o terasa de lunca de 1.5 m.

CLIMA

Orasul Bragadiru are clima temperat- continentala. Regimul climatic este caracterizat prin veri calde si ierni geroase.

Temperaturile medii anuale sunt de 10,9 C, media celei mai calde luni, iulie inregistreaza 22,9 C iar media lunii celei mai reci, ianuarie -2,8 C.

Inghetul este prezent aproximativ 100 de zile pe an vara se intrgistreaza circa 46 zile tropicale. Vanturile dominante sunt cele din directia estica.

Cantitatile medii anuale de precipitatii inregistreaza valori de circa 600 mm.

Cele mai mari cantitati medii lunare de precipitatii cad in luna iunie (90 mm) iar cele mai scazute in luna martie( 15 mm). In medie cad precipitatii 115 zile pe an.

Ceata este prezenta in anumiti ani depasind 60 zile.

APELE

Orasul Bragadiru este traversat de raul Sabar si de raul Ciorogarla.

Sabar este afluentul raului Arges izvoraste din partea estica a Piemintului Candestilor.

Raul Sabar ocupa o suprafata de 17, 42 ha cu inaltimea malurilor de 2 m iar latimea albiei de 5- 15m, debitul mediu multianual este de 2, 72 m3/s.

Ciorogarla capteaza debitele de viitura ale raului Dambovita pentru apararea impotriva inundatiilor a orasului Bucuresti.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Monografia Orasului Bragadiru.pdf
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pdf
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
1 194 cuvinte
Nr caractere:
7 760 caractere
Marime:
225.01KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Geografie
Predat:
la facultate
Materie:
Geografie
Sus!