Mediul Ecuatorial

Previzualizare seminar:

Extras din seminar:

III.REGIONAREA TURISTICA

Muntii Alpii se gasesc in partea de SE a Frantei si se desfasoara sub forma unui pe cca 350 km cu convexitatea spre Vest .Alpii francezi sunt grupati in :Alpii de nord si Alpii de Sud.

Relief variat,dispus sub forma unor trepte cu larga extindere,prezinta vai adani si relief glaciar (ghetari,lacuri,morene).Masive :Alpii Calcarosi ,Alpii Provensali ,Alpii Dauphine,Alpii Maritimi,Alpii Savoiei,Alpii Cotici si Alpii Graici .

Alpii Calcarosi situati in partea de sud-est a Frantei,sunt delimitati in vest de culoatul Ronului,in nord de Valea Isere,in sud de Valea Durance,iar in est de Alpii Dauphine si Alpii Provensali.Trei masive importante intra in alcatuirea lor.In nord Masivul Vercors(2346 m),in sud Masivul Lure(1827m) si Masivul Luberon (1125 m),in marea majoritate de varsta Cretacica.

Alpii Provensali situati in sud-est in partea de nord a regiunii Provence,delimitati in nord de Valea Durance,in est de Alpii Maritimi,in sud de Valea Arges sunt de varsta Jurasic Mediu.Alpii Dauphine situati in estul tarii sunt delimitati la nord de Valea Isere,in sud de valea Durance .

Sectoarele Estic si Vestic sunt de varsta Jurasic Inferior,iar cel central este alcatuit din roci mai consistente de varsta carbonifer-Permiam.Altitudine maxima 4102 m (Varful Ecrins).Doua pasuri :Lautaret (2058m),intre Alpii Dauphine si Alpii Cotici.

Alpii Maritimi situati in sud-estul Frantei sunt delimitati in vest de Alpii Provensali,in nord de Valea Durance,in sud de Valea Var.Altitudine maxima este de 3053 de m -varful Mont Pelat.Pasuri:Bonette(2802 m) in Nord-Esr,Tenda (1873m) in Est,la granita cu Italia.

Partea Sudica si Vestica sunt de varsta Jurasic Superior ,in Vest intalnindu-se intruziuni magmatice(Carbonifer-Permian).

Alpii Cotici ,situati in Estul tarii,sunt delimitati in Nord si est de Valea Durance,in Sud de Alpii Maritimi si in Sud-Vest de Alpii Dauphine.Sunt alcatuiti in majoritate din roci granitice(Carbonifer-Permian).

Alpii Graici sunt situati in Estul Frantei dar se continua si in Vestul Italiei.Delimitati la Nord de Valea Isere si Valea Dora Baltea,in sud de Valea Dora Riparia,in vest de Valea Arc;sunt constituiti dintr-un mosaic de roci pornind de la granite (Carbonifer-Parmian) pana la calcare(Jurasic-Cretacic).

Se remarca prezenta ghetarilor ,a vailor,a morenelor.

Alpii Savoii sunt situati in Estul Frantei si sunt delimitati la sud de Valea Isere,in Nord-Vest de Ron,si in Nord de Valea Arve.Sunt alcatuiti din roci apartinand varstelor Carbonifer -Permian,Jurasic Inferior.

RESURSE TURISTICE

Franta este o tara a marilor contraste, oferind o varietate nesfarsita de destinatii turistice,o mare diversitate geografica,gastronomica si climatica,pe langa bogata mostenire culturala.Astfel,devine mai usor de inteles de ce francezii isi fac vacantele acasa si isi numesc cu mandrie tara “La Belle France”.

Turismul este o activitate foarte importanta pentru tara .Franta este de multi ani principala destinatie turistica din lume.In aceasta activitate se consuma 102,4 miliarde de euro(2003),adica 6,6% din PIB-ul tarii.Un bilant (intre ceea ce cheltuie francezii in strainatate)dezvaluie un solid pozitiv de 11,6 miliarde de euro ,comparabil cu industria automobilelor si superior industriei agro-alimentare.

Activitatile caracteristice turismului(hoteluri,restaurante,cafenele,agentii de turism)inglobeaza un numar de 700 000 de persoane.

Printre componentele potentialului turistic trebuie mentionate,in primul rand,resursele naturale:factorii de cura si din statiunile balneo-climaterice ,clima,vegetatia,fauna ,alte atractii de interes stiintific,cu caracter de unicat.

Potentialul turistic natural-reprezinta totatlitate resurselor turistice pe care le ofera cadrul natural prin componentele sale fizico-geografice(relief,clima,hidrografie,fauna,flora) inclusiv caracteristici modificate sau amenajari ale acestora.

Dupa o analiza a resurselor turistice din Franta am decis ca principalele puncte tari sunt urmatoarele :potentialul natural,potentialul antropic,dezvoltarea si diversificarea capacitatii de cazare si alimentatie,posibilitatea de a crea noi produse turistice.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • III.REGIONAREA TURISTICA.doc
  • Mediul Ecuatorial.doc
  • prezentare orala.doc
  • Mediul Ecuatorial.ppt
  • Mediul ecuatorial prezentare.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc, ppt
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
5 fisiere
Pagini (total):
55 pagini
Imagini extrase:
29 imagini
Nr cuvinte:
8 898 cuvinte
Nr caractere:
51 564 caractere
Marime:
6.04MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Geografie
Predat:
la facultate
Materie:
Geografie
Sus!