Fenomene Hidrologice de Risc și Gestiunea lor în Municipiul Buzău

Previzualizare seminar:

Cuprins seminar:

1.Introducere
1.1.Aşezare geografică;
1.2.Relief;
1.3.Clima;
1.4.Hidrografia;
1.5.Populaţia;
1.6.Prezentarea fenomenelor hidrice de risc din spaţiul oraşului Buzău;
2.Inundaţiile(de la cauze la efecte);
3.Gestiunea fenomenelor de risc:măsuri structurale şi nestructurale;
4.Concluzii;
Bibliografie.

Extras din seminar:

1.Introducere

1.1 Aşezare geografică

Municipiul Buzău este reședința și cel mai mare oraș al județului Buzău, din regiunea istorică Muntenia, România.Orașul se află pe malul drept al râului Buzău, în dreptul ieșirii acestuia dintre dealurile subcarpatice de curbură, într-o regiune cu climă temperată.

( http://www.scritube.com/geografie/ANALIZA-GEOGRAFICA-A-ORASULUI-95371.php)

1.2 Relief

Buzăul ocupă altitudini de la 101 metri in nord-vest, în apropierea dealurilor până la 88 metri în apropierea râului, media fiind de 95 de metri (cât este şi altitudinea în centrul oraşului, în piaţa Dacia) Astfel, Buzău este un oras aflat într-un relief plat, cu o diferenţă de altitudine de 10 metri de-a lungul unei linii de 4 km.

1.3 Clima

Precipitațiile anuale sunt de 500 mm și zăpada, iarna, poate ajunge până la 30 cm. Râul Buzău are fluctuații de debit frecvente. În special primăvara, la topirea zăpezilor în zona de munte a bazinului acestuia, apele râului cresc. Orașul a fost construit departe de o albie majoră adâncă, astfel că râul nu indundă orașul. La indundațiile majore din 2005 din România, apele râului au avariat grav podul aflat la marginea nordică a orașului, dar nu au produs pagube în oraș.

Clima este mai ales continentală, media fiind de 92 de zile de îngheț pe an (16 zile cu temperaturi sub -10 °C), dar și cu 92 de zile de vară, calde și secetoase.[5] Vânturile locale includ Crivățul, care bate dinspre nord-est spre sud-vest (sau uneori dinspre est spre vest) și Austrul, vânt care bate dinspre sud-vest și aduce vara aer uscat și cald și iarna conduce la ridicarea temperaturii.[6]

1.4.Hidrografia

Râul Buzau, pe al cărui mal drept se află oraşul, formează limita nordică a oraşului. Buzăul este cea mai importantă apă curgătoare care străbate judeţul Buzău. Izvoraşte din Carpaţii de Curbura din Muntii Ciucaş şi se varsă în Siret. În sectorul montan, dinamica afluenţilor importanţi sunt: Pănătău, Sărăţel şi Nişcov. În sectorul de câmpie, Buzăul primeşte un număr redus de afluenţi şi de o importanţă minoră. Pe cursul Buzăului sunt două amenajari hidroenergetice: barajul si Acumularea Siriu, cu centrala hidroelectrica de la Nehoiaşu şi barajul Cândeşti, cu amenajarea hidroenergetica Cândeşti-Verneşti-Simileasca.

(http://www.scritube.com/geografie/ANALIZA-GEOGRAFICA-A-ORASULUI-95371.php)

1.5 Populaţia

Conform recensământului efectuat în 2011, populația municipiului Buzău se ridică la 115.494 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior din 2002, când se înregistraseră 134.227 de locuitori. Majoritatea locuitorilor sunt români (88,43%), cu o minoritate de romi (4,73%). Pentru 6,69% din populație, apartenența etnică nu este cunoscută.[3] Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocși (91,98%). Pentru 6,75% din populație, nu este cunoscută apartenența confesională.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Fenomene Hidrologice de Risc si Gestiunea lor in Municipiul Buzau.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
11 pagini
Imagini extrase:
11 imagini
Nr cuvinte:
1 822 cuvinte
Nr caractere:
10 117 caractere
Marime:
530.29KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Geografie
Predat:
la facultate
Materie:
Geografie
Sus!