Clădiri și locuri istorice în București

Extras din seminar:

CLADIREA ASOCIATIEI ARHITECTILOR DIN ROMANIA

Directia V

Fostul sediul al Sectiei V de Securitate a rost preluat de Asociatia Arhitectilor din Romania si reconditionat, in anul 2003 pastrandu-se structura vechii cladiri si adaugandu-se practic o structura noua din otel si sticla;

Se incadreaza intr-un curent ce se manisfesta in Romania, dar mai ales in Bucuresti dupa 2000 – cladirile “glass and steel”;

PIATA REVOLUTIEI

PIATA REVOLUTIEI

Dupa parerea unora, Piata Revolutiei reprezinta locul cu incarcatura spirituala cea mai puternica, in ceea ce priveste trecutul poporului roman si al Bucurestiului in special.

Aici s-au luat importante decizii istorice cu privire la independenta Romaniei.

Aici s-a incheiat un ciclu : aici a inceput comunismul cand regele Mihai I a abdicat si tot aici s-a incheiat comunismul prin plecarea dictatorului Ceausescu, cu elicopterul, de pe acoperisul Comitetului Central.

Sala Palatului

Situata in centrul orasului Bucuresti (Piata Revolutiei) SALA PALATULUI este un edificiu modern construit in continuarea fostului Palat Regal, in prezent Muzeul de Arta al Romaniei . Multumita dotarilor de inalt nivel calitativ, SALA PALATULUI s-a afirmat de-a lungul anilor ca o importanta institutie de cultura, fiind gazda multor congrese internationale, expozitii.

Observații:

Proiectul a fost prezentat la seminarul Cultura si civilizatie, la Universitatea din Bucuresti, Facultatea de Geografie, Specializarea Geografia Turismului.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Cladiri si Locuri Istorice in Bucuresti.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
48 pagini
Marime:
12.88MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Geografie
Predat:
la facultate
Materie:
Geografie
Profesorului:
Draghici Cristian
Sus!