Diagnosticul strategic global al întreprinderii

Previzualizare seminar:

Cuprins seminar:

1.Analiza statistica
2.Metoda ratelor
3.Metoda abaterilor

Extras din seminar:

Metoda abaterilor

1. Pentru cifra de afaceri

2. Pentru durata de rotatie a stocurilor

1. Pentru cifra de afaceri

Concluzii generale

La societatea analizata, cifra de afaceri a evoluat in sensul cresterii cu 4.113.034. La aceasta evolutie au contribuit in sensuri si cu intensitati diferite 3 dintre cei 4 factori de influenta. Astfel:

. Cresterea numarului mediu de salariati in sensul cresterii de la 44 la 65 pe parcurul exercitiului financiar 2005 a avut o influenta favorabila asuprea cifrei de afaceri, cea mai puternica dintre toti factorii de influenta, determinand cresterea acesteia cu 5.180.867;

. Creterea numarului mediu de zile lucratoare in anul 2005 a avut o influenta pozitiva asupra cifrei de afaceri, ducand la cresterea acesteia cu 334.084;

. Pe parcurul anului 2005 nu s-a inregistrat nici o modificare a numarului mediu de ore lucrate la nivelul societatii, acest factor neavand nici un efect asupra cifrei de afaceri.

. Productivitatea medie orara, factor calitativ are o influenta nefavorabila puternica asupra fenomenului, ducand la scaderea acetuia cu 1.401.917 u.m. ca urmare a modificarii valorii sale de la 128,49 um/sal la 117,49 um/sal.

Factorii care au determinat modificarile elementelor componente ale fenomenului:

. Numarul mediu de salariati a crescut cu 21. Cresterea numarului de salariati cu aproape 50% este determinata cel mai probabil de faptul ca aveam de-a face cu o societate noua care este intr-un continuu proces de crestere si de fidelizare a clientelei, fiind absolute necesara cresterea numarului de angajati pentru a face fata nevoilor pietei. Faptul ca societatea este in crestere este indicat si de valoarea in cresterea a activelor imobilizate.

. Cresterea numarului mediu de zile lucrate in anul 2005 se poate datora eliminarii unor probleme care au cauzat in trecut intreruperea activitatii pentru o anumita perioada de timp, eliminarea unor deficiente de organizare interna sau faptului ca anumite sarbatori legale au avut loc in zilele de week-end.

. Numarul mediu de ore lucrate la nivelul firmei nu s-a modificat cel mai probabil datorita unei decizii manageriale.

. Productivitatea medie orara este singurul factor cu influenta nefavorabila asupra cifrei de afaceri. Scaderea productivitatii poate fi cauzata de angajarea de personal necalificat, neutilizarea corespunzatoarea a activelor imobilzate de catre angajati sau a unei slabe stimulari a personalului de catre management.

Masuri care sa duca la cresterea in continuare a cifrei de afaceri

In cazul in care societatea continua sa se dezvolte datorita, se pot lua urmatoarele masuri:

1. Stoparea miscarii personalului prin asigurarea unei stimulari corespunzatoare si prin realizarea unei pregatiri ulterioare. Aceste masuri putand duce la o revitalizare a productivitatii.

2. Personalul nou angajat trebuie sa fie cat mai calificat pentru postul respectiv.

3. Asigurarea unei tehnologii cat mai actuale cu care personalul sa opereze.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Diagnosticul Strategic Global al Intreprinderii.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
5.3/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
1 605 cuvinte
Nr caractere:
11 962 caractere
Marime:
26.17KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Finanțe
Predat:
la facultate
Materie:
Finanțe
Sus!