Recenzie - evaluarea daunelor cauzate deținătorilor de mărci comerciale de produsele contrafăcute

Previzualizare seminar:

Extras din seminar:

Problema evaluării daunelor cauzate deţinătorilor de marci comerciale de produsele contrafacute este destul de actuală, deoarece volumul fluxului de produse contrafacute creşte în fiecare an, iar masurile administrative existente nu sunt capabile să preia nişte masuri eficiente. In rezultatul introducerii in rotaţie comercială a producţiei falsificate se încalcă drepturile şi interesele deţinatorilor de drepturi asupra marcilor comerciale, se aduc daune sanataţii consumatorilor, scaderea reputaţiei pe piata a intreprinzătorului, daune economice statului în modalitatea de neachitare a impozitelor şi stagnarea climatului investiţional.

Scopul şi obiectivele lucrarii: Scopul lucrării este justificarea teoretică şi ştiinţifică a daunelor cauzate deţinatorilor de marci comerciale de produsele contrafacute, şi urmarile negative asupra consumatorilor din reţelele comerciale.

- Definirea noţiunii de marcă comercială

- Stabilirea unui proces de elaborare a strategiilor de fidelizare

- Prezentarea societaţii comerciale “47th Parallel” SRL

- Aplicarea instrumentelor de cercetare

- Elaborarea analizei SWOT a reţelei comerciale

- Analiza si interpretarea datelor în urma chestionarii unui eşantion

- Elaborarea unei metode de evaluare a daunelor suportate de catre deţinatorii de marci comerciale

Obiectul de studiu: Include procesul formării şi realizării strategiilor de fidelizare a clienţilor la reţeaua de supermarketuri Nr.1.

Structura şi volumul lucrarii: Raportul practicii de iniţiere constă din introducere, trei capitole, concluzii, bibliografie si anexe. Teza de licenţă este divizată în trei capitole, care cuprind:

Capitolul I: Primul capitol descrie noţiunea, tipurile si conceptul de obţinere a marcilor comerciale de catre intreprinzatori. Sunt oferite definiţiile mai multor autori precum şi analiza acestora. De asemenea se face o analiză diferenţiată a tipurilor de marci prezentate.

Capitolul II: În cadrul acestui capitol este prezentată compania “47th Parallel” unde a petrecut practica de iniţiere autorul, el a redat descrierea scopului şi obiectivelor lucrării, ipotezele cercetării, metodologia aplicată, descrierea eşantionului cu care sa operat, a testelor aplicate.

Capitolul III: În al treilea capitol sunt formulate rezultatele analizei cantitative, calitative a cercetării si propunerile sale proprii iniţiate spre aplicare pentru rezolvarea problemei. Sunt oferite cîteva sugestii referitor la menţinerea dimensiunilor optime de raspindire a produselor contrafacute pe piata, şi a unui nivel ridicat al conştientizării de catre populaţie în general.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Recenzie - Evaluarea Daunelor Cauzate Detinatorilor de Marci Comerciale de Produsele Contrafacute.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 078 cuvinte
Nr caractere:
6 116 caractere
Marime:
18.79KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Economie
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Sus!