Ramurile Economiei Mondiale

Extras din seminar:

Industria este ramură a producţiei materiale şi a economiei naţionale, în cadrul căreia se realizează extracţia combustibililor şi a materiilor prime minerale şi transformarea materiilor prime de diferite origini – minerale, agricole, silvice – în mijloace de producţie şi bunuri de consum, prin utilizarea unor mijloace mecanice.

Industria este ramura de bază a economiilor naţionale, de ea depinzând dezvoltarea şi progresul celorlalte ramuri economice. Industria este purtătoarea celor mai avansate relaţii de producţie. Industria este activitatea economică cea mai caracteristică a lumii contemporane. Răspândirea geografică este restrânsă, fiind localizată numai în unele state, iar dezvoltarea ei este diferită de la ţară la ţară.

– tendinţa de reducere a ponderii unor subramuri în totalul valorii adăugate în industria prelucrătoare (siderurgia, derivate din petrol, hârtie şi produse din hârtie, produse metalice, textile) şi de creştere a ponderii altor subramuri (maşini electrice, produse chimice, produse de plastic etc.);

– tendinţa de reducere a ponderii ţărilor dezvoltate în producţia mondială şi de creştere a ponderii ţărilor în curs de dezvoltare în producţia mondială;

– tendinţa de delocalizare a unor industrii din ţările dezvoltate în ţările în curs de dezvoltare.

Industrializarea rapidă rămâne motorul creşterii economice în ţările dezvoltate, o soluţie incontestabilă şi o cale strategică pentru dezvoltarea economică pe termen lung a ţărilor în dezvoltare.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Ramurile Economiei Mondiale.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
23 pagini
Marime:
16.54MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Economie
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Sus!