Planificarea financiară a întreprinderii

Extras din seminar:

Previziunea financiară a întreprinderii este rezultatul activităţii managerilor întreprinderii şi reprezintă conţinutul şi realizarea finanţelor şi rolului finanţelor la nivel macro şi micro- economic şi participă la fundamentarea programului economic în cadrul mecanismului economic de piaţă. Previziunea financiară este un proces complex şi multilateral de fundamentare, elaborare şi aprobare a bugetului de venituri şi cheltuieli şi de urmărire a realizării indicatorilor financiari prevăzuţi.

Previziunea financiară include:

constituirea fondurilor

executarea circuitului prin schimbarea formei funcţionale

repartizarea fondurilor constituite, ceea ce implică realizarea repartiţiei în interiorul întreprinderii şi în afara acesteia.

Previziunea financiară în cadrul căreia se operează cu indicatori specifici care reflectă relaţia financiară trebuie corelată organic cu întreaga activitate a întreprinderii. Necesitatea de fonduri se stabileşte în cadrul previziunii financiare pe baza indicatorilor şi calculelor economice privind volumul desfacerilor, valoarea producţiei, volumul aprovizionărilor, volumul cheltuielilor de producţie şi altele care se eşalonează în timp.

Previziunea financiară ca principala activitate de planificare la nivelul întreprinderii îmbracă diferite forme şi depinde de orizontul de timp pentru care se realizează:

Previziunea Financiară pe TL (3-5 ani)

Previziunea Financiară pe TS

  Previziunea Financiară pe TL - în baza căreia se întocmesc planuri financiare de orientare generală care definesc imaginea viitoare a întreprinderii prin:

descrierea produselor oferite

- proiectelor de fabricaţie

- noilor produse

- proiectelor de cucerire - noilor pieţe

- proiectelor de orientare şi modelare generală - structurii activităţii interne - întreprinderii

Previziune- Financiară pe TS în baz- cărei- de obicei se întocmesc bugetele întreprinderii.

Bugetele sunt destinate nevoilor interne - întreprinderii şi cuprind realizare- scopului propus în perioad- bugetară.

Elaborare- bugetului favorizează implimentare- unui sistem eficient de control prin comparare- realizărilor cu previziunile şi luare- măsurilor corecte l- momentul oportun. De aici rezultă că sistemul bugetar trebuie să aibă o componentă - previziunii financiare şi o componentă - controlului bugetar. Astfel se vor compar- permanent rezultatele reale ale gestiunii activităţii întreprinderi cu prevederile cifrate în bugete în scopul stabilirii cauzelor, abaterilor şi informării conducerii.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Planificarea Financiara a Intreprinderii.pptx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pptx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
26 pagini
Marime:
652.32KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Economie
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Sus!