Pampers pentru Copii

Previzualizare seminar:

Cuprins seminar:

1. Descrierea brandului
2. Analiza de micromediu
3. Analiza de macromediu
4. Obiective SMART
5. Analiza SWOT
6. Strategii
7. Plan operaţional

Extras din seminar:

1. Descrierea brandului

Scurt istoric: Victor Mills a fost inginerul-chimist care, în timp ce lucra pentru Procter & Gamble Co., a revoluţionat îngrijirea bebeluşilor odată cu inventarea scutecului de unică folosinţă. El a început cercetările în acest sens în anii 1950, testând produsul cu ajutorul nepoţeilor săi.

În 1994, Pampers se lansează în România şi, odată cu trecerea timpului, este îmbunătăţit cu noi caracteristici, precum stratul protector de loţiune Aloe Vera, pentru a păstra funduleţul micuţilor neted şi catifelat.

Scutecele de unică folosinţă Pampers sunt făcute de compania Procter& Gamble(P&G), una din cele mai mari companii producătoare de bunuri de larg consum. În perioada ianuarie-octombrie 2011, Pampers, lider pe piaţa scutecelor pentru bebeluşi, a ajuns să deţină o cotă de piaţă de 98,6% în volumul vânzărilor, continuînd să se menţină în top-ul primelor 5 branduri de scutece( date MEMRB)

2. Analiza de micromediu

Micromediul cuprinde componentele mediului cu care firma intră în contact permanent, direct şi pe care îi poate controla. El este constituit din: furnizori, intermediari, consumatori, concurenti şi public.

Furnizorii sunt cei care asigură întreprinderii resursele necesare desfășurării normale a activității economice. Printre furnizorii P&G(implicit Pampers) se numără: Compania Plastipak( unul din cei mai mari furnizori), Compania Synergy.

Intermediarii sunt persoane juridice sau fizice care se interpun între firmă şi consumatori. Aceşti pot fi: angrosişti, detailişti, supermarketuri, hipermarketuri (ex. CARREFOUR), farmacii.

Consumatorii sau clienţii reprezintă variabila principală a micromediului firmei. În cazul scutecelor, consumatorii sunt copiii, iar clienţii sunt părinţii care cumpără pentru ei.

Concurenții sunt agenții economici cu care intră în competiție orice întreprindere cu privire la clientelă, furnizori sau intermediari. Astfel, principalii concurenţi ai lui Pampers sunt: Bella, Hugies, Libero, Pufies.

Relatiile cu publicul reprezintă o altă componentă a micromediului. În centrul acestora se află firma în ansamblul său. Ţinta relaţiilor cu publicul constă în crearea, susţinerea şi consolidarea unei imagini favorabile, a unei reputaţii şi notorietăţi în cadrul publicului Pampers a desfăşurat campanii intense de promovare şi concursuri. De asemenea, el şi-a creat şi o imagine de veritabil apărător al

drepturilor copiilor, asociindu-şi numele cu cel al Unicefului în campania de vaccinare a nou-născuţilor din ţările sărace. O altă influenţă din cadrul publicului o are şi mass-media sau personalul propriu,

3. Analiza de macromediu

Macromediul firmei cuprinde un complex de factori necontrolabili cu care aceasta intră în relaţii indirecte, pe termen lung,şi anume: mediul demografic, economic, natural, tehnologic, politic şi juridic şi socio-cultural.

Mediul demografic este reprezentat de populaţia totală a pieţei. Rata natalităţii poate furniza indicii importante cu privire la evoluţia viitoare a cererii de scutece şi astfel, poate influenţa vânzările firmei în mod pozitiv sau negativ.

Mediul economic este alcătuit din ansamblul elementelor care compun viaţa economică a spaţiului în care acţionează firma. Un element al mediului economic sunt veniturile şi puterea de cumpărare a clienţilor care scad din cauza crizei economice actuale. Cea mai mare parte dintre ei care îşi permit cumpărarea de scutece de unică folosinţă Pampers sunt din clasa socială mijlocie şi înalta societate deoarece cei din clasa de jos, cu venituri foarte mici au o putere de cumpărare redusă.

Mediul tehnologic, un alt element al macromediului, influenţează foarte mult piaţa scutecelor. Promovarea şi distribuţia prin intermediul Internetului se datorează tehnologiei. Activitatea de distribuţie a fost îmbunătăţită de apariţia programelor specializate în gestiunea stocurilor. Dezvoltarea metodelor de fabricare şi prelucrare a materialelor prin noile tehnologii apărute a dus la scoaterea pe piaţă a scutece Pampers cu proprietăţi vizibil îmbunătăţite cum ar fi capacitatea de absorbţie , textura, compoziţia şi forma. Toate acestea duc însă, la o creştere a costului de producţie, a energiei şi a altor utilităţi pe care firma trebuie să le aibă în vedere atunci când stabileşte preţul produsului.

Mediul socio-cultural influenţează decizia clienţilor atunci când cumpără un produs. Părinţii fiind din ce în ce mai informaţi, educaţi şi preocupaţi de bunăstarea copiilor lor încă din prima zi de naştere, vor dori să cumpăre un scutec de calitate care să asigure o igienă cât şi un confort ridicat atât copilului cât şi lor deoarece schimbatul scutecelor ar deveni mult mai simplu şi mai comod.

Mediul politic şi juridic încearcă să protejeze consumatorii de abuzurile firmelor. Legislația care reglementează afacerile, urmăreste să protejeze pe lângă consumatori și concurența, societatea. Controlarea modalităților de vânzare, a informațiilor oferite cumpărătorului despre produsele oferite, evitarea inducerii în eroare a cumpărătorului în ceea ce privește prețul, condamnarea practicii necinstite sunt doar câteva din reglementări. De asemenea, materile prime folosite în producerea scutecelor de unică folosinţă trebuie să fie de calitate, ele necesitând efectuarea unor teste dermatologice și avizul Ministerului Sănătăţii.

Observații:

cumprinde informatii despre analiza swat a pampersurilor, este un proiect obligatoriu pt. anul 2 ects si marketing foarte util

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Pampers pentru Copii.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
1 775 cuvinte
Nr caractere:
9 363 caractere
Marime:
26.30KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Economie
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Profesorului:
Cristi Nistor
Sus!