Educația în india

Extras din seminar:

Educatia in India este furnizata de sectorul public cit si de sectorul privat, fiind controlata si finantata de 3 nivele: central, statal si local.

Educatia in India cade sub controlul Uniunii Guvernului si a statului, citeva responsabilitati tine de competenta uniunii, iar statul are autonomie pentru restul.

Piata invatamintului privat in India este in jur de 5% cu toate ca in termen de valoare poate fi estimata la un cost de $40 bilioane in 2008 si va creste in 2012 in jur de $68–70 bilioane.

Oricum, India continua sa faca fata la provocari severe, in ciuda faptului ca cresc investitiile in educatie, circa 25% din populatie este analfabeta; numai 15% din elevii indieni ajung la liceu, si doar 7% din ei ajung sa absolveasca liceul. Calitatea educatiei este relativ saraca in comparatie cu natiunile mai dezvoltate.

Organizația Internațională a Muncii, a declarat că peste 12,6 milioane de copii in India cu vârsta de până la 12 ani lucrează, iar circa 20 la sută dintre acestia lucrează în casele oamenilor înstăriți.

În loc ca statul să acorde suport acestor copii si să-i întoarcă pe băncile scolilor, Guvernul tinde să legalizeze munca copiilor minori din lipsa stringentă a forței de muncă.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Educatia in India.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Marime:
106.01KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Economie
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Sus!