Economia Turismului

Previzualizare seminar:

Extras din seminar:

Un Master plan reprezintă un document care prezintă toate strategiile şi proiectele, având un scop comun, în cazul de faţă dezvoltarea turismului României.

Vă prezentăm un rezumat a master planului de dezvoltare a turismului naţional. Acest plan de dezvoltare a fost gândit pentru a fi pus in practica in perioada 2007-2026. Este alcatuit din proiecte care trebuie realizate cu prioritate imediată, în termen scurt sau mediu.

PRIORITATE IMEDITĂ

ARANJAMENTE STRUCTURALE

1. Înfiinţarea organizaţiei naţionale pentru turism (ONT): Această organizaţie va fi finanţată de stat, dar deţine dreptul de a primi finanţare externă. Scopurile acestei organizaţii sunt dezvoltarea şi marketingul turismului românesc.

2. Sprijinul sectorului turistic privat: infiinţarea Confederaţiei a Asociaţilor din Turism pentru o mai buna colaborare cu sectorul public

3. Recrutare asistenţi tehnici pentru o strategie bună de finanţare a unui nou ONT

BIROURILE ONT

4. Reorganizarea reţelei ONT: Evaluarea personalului şi birourilor din străinătate pentru a stabili forma optimă de reprezentare în străinătate.

URBANISM ŞI INFRASTRUCTURĂ

5. Crearea cadrului strategic de urbanism

DEZVOLTAREA RESURSELOR UMANE

6. Formarea profesională:

a. Crearea unui departament specializat în cadrul ONT şi înfiinţarea unui Comitet Consultativ de Formare.

b. Crearea unui organism separat având scopul pregătirii şi calificării personalului.

7. Conştientizarea turismului: Formarea instructorilor mobili pentru instruirea angajatilor în sectorul ospitalităţii şi turismului.

8. Consolidarea instituţională a ONT: actualizarea aptitudinilor de administrare şi organizare în turism. Personalul calificat din cadrul ONT este un factor critic.

9. Pregătirea angajaţilor existenţi ai Birourilor de Informare Turistică: Scopul proiectului este acela de a forma personalul în ceea ce priveşte informarea turistică şi activitatea din centrele de informare.

CREAREA DE PRODUSE TURISTICE

10. City Break în Bucureşti: Având scopul de a atrage turiştii într-o perioadă de activitate scăzută, proiectul implică: deschiderea unui centru de informare turistică, crearea unui box office (unitate centrală de rezervări), înfiinţarea curselor de autobuz cu program non-stop, organizarea unui traseu de autobuz pentru turul Bucureştiului, crearea unei campanii de marketing.

11. Turism pe litoral: Infiinţând o cursă low cost cu destinaţia Costanţa, se vor atrage clienţi noi.

12. Croaziere pe Dunăre: îmbunătăţind traficul pe Dunăre prin o mai buna administrare, vasele de croazieră vor circula cu mai multă uşurinţă şi porturile României pe Dunăre vor ajunge o destinaţie preferată pentru operatori.

13. Drumeţii: Este doar prima etapă, însemnând cartografierea traseelor şi raţionalizarea reţelei de trasee de drumeţii din ariile protejate.

14. Centru de Conferinţă din Bucureşti şi Constanţa: Bucureştiul este singura capitală din UE, care nu are un centru destinat exclusiv conferinţelor. Constanţa necesită o atracţie pentru agenera activităţi şi în extra sezon. Construcţia unui asemenea centru ar fi o opurtunitate pentru ambele oraşe.

15. Staţiuni baleare: Primul pas este anializa pieţei externe, pentru a îmbunătăţii staţiunile baleare şi pentru a atrage turişti străini.

16. Sporturile de iarnă: acest proiect implică îmbunătăţirea staţiunilor existente şi extinderii viitoare, în urma analizei cererii a pieţei de sporturi de iarnă.

SERVICII DE INFORMARE

17. Bază de date în turism: la nivel naţional este necesară crearea unei baze de date, cu scopul informării Birourilor de Informare Turistică şi a altor utilizatori.

STATISTICĂ ŞI CERCETARE

18. Dezvoltarea sistemului de colectare a datelor statistice: asigurarea de asistenţă tehnică internaţionala pentru ONT şi RNIS

MARKETINGUL DESTINAŢIILOR:

19. Actualizarea informatiilor despre Romania prin mijloacele electronice: actualizarea, reorganizarea si optimizarea paginii de internet a turismului in conformitate cu nevoile si interesele pietei.

20. Programul de participare la targurile internationale de turism:

a. ONT si asociatiile din sectorul privat trebuie sa creeze sisteme de monitorizare si evaluare pentru determinarea rentabilitatii.

b. creearea unui nou set de tinte ce trebuie atinse (contacte noi), reducerea participarii la targurile de turism prin concentrarea intr-o etapa initiala.

21. Creearea unei imagini puternice, unui brand: printr-o agentie internationala specializata trebuie sa definim brandul turistic al Romaniei si sa definim strategia pentru lansarea acesteia prin oferirea unei game diversificate de produse turistice in raport cu cerintele pietei.

22. Realizarea, directionarea si coordonarea programului de marketing prin expertiza tehnica si de management: sprijinirea Directiei de Marketing a ANT pentru a deveni mai eficienta.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Economia Turismului.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
2 488 cuvinte
Nr caractere:
15 174 caractere
Marime:
27.59KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Economie
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Sus!