Analiza Companiei Iuvas

Previzualizare seminar:

Extras din seminar:

Aplicatia 5 :

Compania Iuvas (confectionarea produselor din tricot )

1. a) Analiza de macromediu PEST :

Politic – presupunem o situatie cind se mareste impozitul.

In acest caz marirea impozitului nu ne-ar afecta semnificativ, deoarece suntem o companie autohtona si dispunem de o sustinere din partea statului ( subventii , scutiri, programe speciale).

O alta politica aplicata in aceasta situatie ar fi sa marim cu 10% pretul produselor, nu-i afecteaza pe consumatori deoarece preturile noastre sunt destul de mici avind o calitate inalta, astfel raminem a fi rentabili si nu ne pierdem clientii.

Economic – domeniul economic al macromediului ne influenteaza pozitiv, deoarece rata somajului este destul de mare , astfel dispunem de o forta de munca relativ ieftina. Nivelul de trai al populatiei, ne influenteaza, de asemenea , caci ne orientam sa oferim produsele accesibile populatiei.

Social – domeniul sociale de asemenea ne influenteaza foarte mult activitatea. Analizind demografia tarii si a regiunilor unde sunt amplasate magazinele noastre si preferintele categoriilor de virsta ne putem orienta spre ce tip, gama de produse trebuie sa producem .

Tehnologic – dezvoltarile in domeniul tehnologic denota o influenta foarte pozitiva asupra activitatii companiei, deoarece compania noastra isi permite o tehnica de ultima ora, ceea ce ne permite sa producem o cantitate mare de produse in timp redus si cu o forta de munca redusa.

b) Analiza de micromediu :

Concurentii – concurentii companiei noastre sunt reprezentati de companiele autohtone ( Vasconi, Tricon, Rada, Tagaer) , insa politica noastra de preturi ne permite sa avem o pozitie stabila pe piata.

Furnizorii – furnizorii de materie prima ai companiei sunt sigurii care ne garanteaza calitatea, fiind firme din Italia, Turcia, Banglades.

Clientii – dispunind, de o gama variata de produse avem clienti din toate categoriile de virsa ( copii, adolescenti, femei,barbati). Cit si companiile Coca cola, Chisinau, Metro etc.

c) Analiza interna:

numarul de magazine – suntem amplasati pe intreg teritorul tarii. Avem urmatoarea distributie: in orasele mari avem cite 3-5 magazine, iar in raioane 1 magazin, astfel in total avem 30 de magazine.

Departamentele sunt repartizate in felul urmator:

Administratia – 3 persoane

Contabilitatea – 4 persoane

Productia – 50 persoane

Vinzatori – 30 persoane

Distribuitori – 6 persoane

Marketing- 2 persoane

Personal de igiena – 5 persoane

Total - 100 persoane .

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Analiza Companiei Iuvas.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
8.5/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
1 157 cuvinte
Nr caractere:
7 433 caractere
Marime:
27.25KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Economie
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Sus!