Analiza SWOT - deșeuri Județul Argeș

Previzualizare seminar:

Extras din seminar:

ANALIZA SWOT

Gestionarea Deseurilor

Analiza include o evaluare a principalelor aspecte de gestionare a deseurilor, în vederea identificării punctelor tari şi a punctelor slabe, respectiv a oportunităţilor şi a riscurilor, ca bază pentru formularea obiectivelor şi fundamentarea proiectului.

Puncte Forte Cauze Efecte

-Legislaţia de mediu ( gestionarea deseurilor) armonizată aproape în totalitate cu legislaţia Uniunii Europene; strategii şi planuri de implementare a Diectivelor relevante pe fiecare sector de mediu;

-Existenţa structurilor instituţionale de bază pentru protecţia mediului ( Inspectoratul Comercial si Protectia Mediului aflat in subordinea primarului, la nivel local si Agentia pentru Protectia Mediului la nivel judetean),pentru implementarea programelor de dezvoltare,si pentru managementul integrat al deseurilor;

-Experienţa în derularea proiectelor finanţate din fonduri de la UE sau din alte surse (statie de epuare- retehnologizare );

-Asistenţă tehnică disponibilă pentru pregătirea unui portofoliu consistent de proiecte în vederea finanţării prin POS (cu suport PHARE, ISPA şi bugetul de stat);

-Delimitarea tipurilor principale de deseuri si a zonelor grav afectate din juudetul Arges. In orasele judetului predomina in compozitia deseurilor menajere grupa materilalelor usor fermentabile( resturi animaliere, vegetale in proportie de 60%).

-Creşterea gradului de conştientizare la nivelul factorilor de decizie în vederea aplicării politicilor şi a planurilor de acţiune pentru protecţia mediului.

-Aderarea Romaniei la Uniunea Europeana;

-Intensificarea problemei deseurilor in judetul Arges datorita impactului negativ tot mai pronuntat asupra sanatatii cetatenilor si asupra mediului inconjurator.

-Interesul ridicat al autoritatii locale privind problemele de gestionare a deseurilor si fundamentarea corespunzatoare a proiectelor.

-Necesitatea indrumarii si realizarii transferului de know-how din domeniu.

-Identificarea zonelor asupra carora auoritatea trebuie sa-si indrepte actiunile.

-Nevoia de a demara proiecte privind transferul de deseuri menajere care detin cea mai mare pondere in totalul deseurilor colectate. -Cresterea interesului autoritatii locale pentru a realiza si implementa proiecte in domeniul gestionarii deseurilor intrucat beneficiaza de sustinerea factorului legislativ.

-Monitorizarea mult mai buna a problemelor locale de gestionare a deseurilor realizate de catre specialisti in domeniu (12 inspectori de mediu), implicit demararea de proiecte.

-Cunoasterea aprofundata a procedurilor privind accesarea fondurilor europene.

-Actionarea factorului de cident pe parcursul derularii proiectului

-Demararea proiectului privind solutionarea problemei de gestiune a deseurilor.

-Focalizarea atentiei factorului decident asupra variantei optime de solutionare a problemei de gestionare a deseurilor.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Analiza Swot-Deseuri Judetul Arges.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 433 cuvinte
Nr caractere:
8 979 caractere
Marime:
12.75KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Ecologie
Predat:
la facultate
Materie:
Ecologie
Sus!