Previzualizare seminar:

Extras din seminar:

Tema1:Esenta si continutul AI

1.Explicati denumirea initiala atribuita auditului

Din cele mai timpurii perioade auditul era solicitat si utilizat doar de utilizatori externi ceea ce si i-a atribuit denumirea de AE.

2.Explicati efectuarea auditului in fazele timpurii ale lui

Din cele mai timpurii faze A a fost efectuat pt informarea persoanelor influiente precum ar fi fost domnitorii informati despre veniturile si Ch publice sau alte detalii pt ca sa poata directiona in cel mai avantajos si corect mod cu acesteainsa mai apoi aceste servicii au inceput a fi solicitate si de actionarii ce erau interesati despre starea #.

3.Argumentati modificarile in directiile de folosire a serviciilor de A dupa criza ec-ca din anii’30 ai secXX

Dupa criza din anii’30 ai secXX,serviciile de audit au inceput sa fie folosite si pt utilizatorii din interiorul# deoarece criza influientase destul de mult situatia # si conducatorii trebuiau sa revizuiasca rapoartele fin-re.Intelegind beneficiile ce le pot aduce A,conducatorii(beneficiarii) puteau apela la AI fie din interiorul/exteriorul # ce le ofereau recmandarile si consultanta de care aveau nevoie.

4.Lamuriti care au fost originile functiei de AI

Initial functia AI a fost arcata de originile sale care erau contabile,largindu-se treptat spre activitatea si organizarea #,institutiilor in intregime si m.mult de atit a mers m.departe prioritate fiind oferirea plusurilor valorii.

5.Enumerati obiectivle specifice activitatii de AI

Obiectivle specifice activitatii de AI sunt: 1)acordarea de consultatii conducatorilor #,si 2)asistenta persunalului cu sarcini administrative

6.Explicati notunea de „consilier”in contextul activitatii de AI

AI era considerat un consilier ce ajuta conducatorul #sa rezolve anumite probleme legate de activitatea ec-co-fin-ra a #, venind cu solutii pt a reusi sa adopte decizii corespunztoare ce sa garanteze pe viitor un control mai eficient al actiunilor ulterioare ale conducerii.Ca consilierAI se manifesta in I rindprin maniera si arta de a actiona in mod profisional,competenta profesionala cuprinzind anumite tehnici si instrumente, proceduri utizate cu iscusinta.

7.Identificati si explicati obiectul de referinta al AI.

AI studiaza continuu controlul intern care si reprezinta obiectul de referinta al acestuia pe care cauta sa il imbunatateasca prin oferirea asistentei si a recomandarilor sau aplicind mijloace de perfectionare a securitatii si eficacitatii controlului intern.

8.Explicati notiunile de „solutii”si „decizii” in contextul activitatii de AI

AI vine cu solutii dar nu cu decizii, ele fiind aprobate de conducerea # care si este responsabila de imbunatatirea controlului intern la #.AI exercita functia de consultanta contribuind cu solutiile profesionale la selectarea deciziilor optimale pt atingerea obiectivelor controlului intern.

9.Determinati unde sunt descrise practicile AI

Practicile AI sunt descrise in Standardele Intl Profesionale(SIPPAI) care ajuta AI sa realizeze functia de consultanta,a oferi recomandarile de rigoare cit si de a perfectiona sistemul de control intern.

10.Explicati interesul manifestat de catre angajatii entitatii fata de AI

Interesul fata de AI este manifestat de catre orice angajat al entitatii.Personalul este cointeresat de minimizarea riscurilor aferente conformitatii cu reglementarile de baza sau eficacitatea activitatilor #.Necesitatea asistentei se vede mai usor in cazul riscurilor legate de deturari de fonduri ,fraude/disparitii de active.

11.Definiti AI

AI este o activitate in interiorul intreprinderii menita sa ofere solutii de perfectionare a sistemelor de managment a riscurilor si de control intern.

12.Identificati caracteristicile inerente a activitatii de AI

Activitatii de AI ii sunt aferente caracteristicile: universalitate ,independenta , periodicitate.

13.Comentati notiunea de universalitate a AI

Universalitatea se refera la aria asupra careia se exercita AI,scopul pe care il urmareste precum si profesionalismul acestuia.Aria de aplicabilitate constituie totalitatea entitatilor ce au in interiorul lor activitatea de AI.Astazi e prezent atit in institutiile publice cit si cele private si contribuie la ameliorarea controlului intern din toate tipurile de activitati desfasurate la #,si cele de natura financiara si cele de natura contabila.De aceea pt a atinge acest scop e necesar ca AI sa auditeze fiecare activitate din cadrul #,prin intermediul unor specialisti din diverse domenii profesionale sau sa apeleze in lipsa acestora la experti din exterior prin intermediul contractelor.

14.Comentati notiunea de independenta a AI

Independenta AI presupune :

*neimplicarea in eleborarea si implementarea sistemului de control intern al #

*lipsa relatiilor personale,financiare si oficiale cu persoanele auditate

*absenta intereselor fin-re si politice fata de interesele entitatii auditate

*anterior nu a fost responsabil de activitatea sertorului ce urmeaza a fi auditat

15.Comentati notiunea de periodicitate a AI

Periodicitatea AI depinde de activitatile si operatiile pe care le desfasoara #.AI exista si functioneaza permanent in cadrul# insa anumite obiescte sunt m.des/m.rar auditate in dependenta de problemele si riscurile cu care se confrunta.Graficul de auditare se stabileste in planul strategic,planul anual si programul de audit.

16.Prezentati clasificarea tipurilor de AI

AI se clasifica in: 1)audit de sistem ; 2)auditul performantei; 3)auditul de conformitate

ConformLegii privind controlul financiar public intern se mai cunosc si: 4)audit financiar ; 5)auditul tehnologiilor informationale

17.Comentati auditul de sistem

Auditul de sistem evalueaza sistemul de conducere si cel de cintrol intern la # pt a stabili daca acesta functioneaza eficient si eficace, identificind deficientele si formulind recomandari pt corectarea acestora.Sistem de fapt reprezinta ansamblu resurselor si activitatilor organizarte in asa mod ca sa obtina rezultatele necesare prin exercitarea obiectivelor stabilite.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • etica t8.docx
  • Tema1 raspunsuri la intrebari.docx
  • Tema3 raspunsuri la intrebari.docx
  • Tema9 etica.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
4 fisiere
Pagini (total):
19 pagini
Imagini extrase:
19 imagini
Nr cuvinte:
9 148 cuvinte
Nr caractere:
51 309 caractere
Marime:
75.07KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Contabilitate
Predat:
la facultate
Materie:
Contabilitate
Profesorului:
Petreanu Elena
Sus!