Studiu de caz și analiza comparativă între două site-uri

Previzualizare seminar:

Extras din seminar:

Analiza comparativa între www.PRwave.ro & www.prsa.org

Dupa cum bine se stie, societatea actuala româneasca nu recunoaste domeniul PR-ului la justa sa valoare, întrucât exista un deficit mare de informatii în aceasta privinta.

Tocmai de aceea, din acest punct de vedere, PR-ul poate fi considerat o arta, asa cum opineaza si International Public Relations Association, o arta care, ca si sculptura, pictura sau teatrul nu atrage si nu strânge laolalta o breasla suficient de mare pentru a forma o noua categorie. Astfel, în România, acest domeniu va trebui sa mai treaca de o perioada lunga de timp pentru a ajunge sa concureze cu celebritatea sau sa ajunga macar sa fie comparat cu un departament strain.

Luând ca exemplu un site strain de PR si unul românesc, vom ajunge la nefericita concluzie ca informarea la noi lipseste în aceasta privinta, ca relatiile publice sunt confundate cu relatiile cu publicul sau ca orice încercare de promovare de catre specialisti a nisei de explicare si valorizare a PR-ului este zadarnica.

Este adevarat ca relatiile publice si comunicarea au devenit un nou mod de exprimare, un stil de viata daca vrem, o materie ajutatoare si inovatoare în lumea contemporana. De asemenea, putem întari aceste afirmatii tinând cont de tendintele universitatilor de introducere si a acestui tip de facultati, dar si a numarului mare de candidati dornici sa cunoasca si sa învete sa aprecieze aceasta specializare.

În data de 20 aprilie 2005 a fost lansat primul site din România dedicat în totalitate PR-ului, imaginii, comunicarii si expertizei în domeniile sus-mentionate, cu sloganul “ Prwave – unor valuri nu poti sa li te împotrivesti!”.

PRwave se adreseaza segmentului de business, specialistilor în PR, imagine, comunicare, marketing, tinerilor care aspira la o cariera în aceste domenii, dar si institutiilor mass-media, interesate de un flux de stiri si evenimente permanent actualizate.

Ceea ce se mai gaseste pe pagina specialistilor de PR din tara sunt articole ale pr-istilor români si straini, studii de caz utile si interesante în domeniu, bazate pe realitate si specifice mediului de afaceri românesc, un directory cu resurse recomandate si comentate, know-how exchange – locul de întâlnire pentru cei interesati de expertiza în PR, imagine si comunicare.

Site-ul mai contine si un newsletter, un forum de comunicare, un calendar al evenimentelor din domeniu, toate actualizate în permanenta.

PRSA este un site care si-a propus sa se stabileasca ca si organizatie pre-eminenta, care construieste valori, cerinte si întelegere globala pentru aria relatiilor publice.

Spre deosebire de PRwave, PRSA s-a nascut înca din 1947 si are ca obiective primare avansarea standardelor profesiei de relatii publice si sa formeze membrii cu oportunitati profesionale cu ajutorul programelor educationale, forumuri de schimb de informatii si research projects bazate pe nivele nationale si locale.

Ce gasim pe acest site? Ei bine, mult mai multe decât pe PRwave, chiar daca din patriotism macar ar trebui sa spunem ca si acest din urma site,românesc contine lucruri de valoare. De fapt, nu neg acest lucru, numai ca pe site-ul societatii americane de relatii publice multitudinea de informatii te acapareaza cu primul click pe mouse, iar trimiterile catre site-urile fiecarei regiuni în parte demonstreaza nu numai ca site-ul este bine gândit, dar ca la el adereaza un numar extrem de mare de public dornic sa-si satisfaca nelamuririle din aceasta societate a relatiilor publice.

Sa spun ca site-ul are si o rubrica About Us care este divizata în Misiune, Strategii de planificare, Etica, rubrica Financiara, Fundatia PRSA s.a.?! Sau ca aici gasim pâna si resursele, premiile, istoria, evenimentele, conducerea, sponsorii, publicitate si alte lucruri aparent nesemnificative, dar cu un substrat destul de profund si realistic?

Site-ul nu are nevoie de o încercare de prezentare pe care încerc sa o realizez, fiindca este mult mai complex decât as putea reda eu în cuvinte. Numai vizitându-l se poate constata superioritatea sa, cât si a domeniului PR în SUA, în comparatie cu site-ul românesc PRwave.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Studiu de Caz si Analiza Comparativa intre Doua Site-uri.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
7.3/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 541 cuvinte
Nr caractere:
7 499 caractere
Marime:
9.04KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Comunicare
Predat:
la facultate
Materie:
Comunicare
Sus!