Influența comunicării asupra economiei

Previzualizare seminar:

Extras din seminar:

1.1 Influenta comunicarii

Pentru a putea intelege ce inseamna “influenta comunicarii”, trebuie, mai intai de toate, sa stim ce presupune conceptul de comunicare.

Comunicarea este chiar prima etapa de dezvoltare a unui lucru, in sens larg. Asa cum un copil se dezvolta invatand sa vorbeasca, deci sa comunice, asa se intampla si in mediul economic cu o afacere, o strategie, un parteneriat, un acord, care incep sa se dezvolta prin comunicare.

Orice persoana comunica in permanenta cu cei din jurul sau, respectand sau poate nu intotdeauna, anumite reguli, pe care noi le-am invatat de curand a se numi principii ale comunicarii(p.cooperarii, p.proximitatii, p.influentarii, p.relationarii, etc.)

Din punctul meu de vedere, economia este un domeniu care depinde in foarte mare masura de capacitatea de a comunica, de a te face inteles, spre a obtine rezultatul dorit.

In activitatea economica , individul este intens implicat in procesul comunicational. Informatia economica reprezinta o comunicare, o stire, sau un mesaj care contine elemente noi de cunoastere a unor stari,a unor situatii sau a conditiilor de manifestare a anumitor fenomene economice din trecut, prezent sau viitor.

Un exemplu concret, care sa ilustreze importanta comunicarii intr-o activitate de tip economic, este strategia comunicationala pe care o poate aplica un agent de vanzari sau un consultant financiar, in cadrul unei discutii de vanzare.

Am participat la un curs, un seminar de initiere in acest domeniu al consultantei financiare, in care am aflat cateva “siretlicuri” prin care un poti convinge un client ca are nevoie de produsul financiar prezentat, aceasta fiind chiar tinta agentului.

Discutia de vanzare ar avea cateva etape foarte bine gandite:

Comunicarea ,dupa cum bine stim, este de mai multe feluri: verbal, non-verbala, scrisa, directa, indirecta, insa nu doar informatia conteaza, ci si felul in care o transmitem- o prezentare grafica, tinuta adecvata si atitudinea potrivita atunci cand suntem in fata unui client reprezinta “cartea noastra de vizita”

Pentru a obtine un plus de incredere, se impune prezentarea firmei cu care clientul intra in contact.

Inainte de a prezenta produsul respective, fie ca este vorba de o asigurare de viata, pentru locuita, sau un simplu RCA, se impune o mica analiza a situatiei financiare, aceasta constand intr-un chestionar aparent inutil in ochii clientului , care va da raspunsuri sincere si rapide la cateva intrebari, raspunsuri care vor servi ca replica din partea agentului, in cazul unui refuz sau a unei ezitari din partea clientului.

Prezentarea propriu-zisa a produsului va avea in vedere cu certitudine aducerea in atentie a avantajelor incontestabile pe care le are produsul nostru.

In general se prefera permanenta utilizare a graficelor scrise concomitent cu prezentarea orala, pentru a capta atentia totala a clientului, care nu-si va dezlipi ochii de pe foaie.

Se recomanda deasemenea prelucrarea a 5 puncte positive:

1. Siguranta oferita de firma

2. Castigul, daca este vorba de un plan de economisire, sau de un credit

3. Avantaje

4. Protectia pe care o poate oferi firma , in cazul unei investitii

5. Flexibilitatea, posibilitatea personalizarii produsului financiar , care sa fie in perfecta concordanta cu dorintele clientului.

Succesul unei afaceri consta in capacitatea vorbitorului dea comunica correct, respectand toate regulile, si adaptandu-se situatiilor.

Observații:

perfect pentru principiile comunicarii

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Influenta Comunicarii asupra Economiei.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
1 231 cuvinte
Nr caractere:
6 758 caractere
Marime:
16.53KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Comunicare
Predat:
la facultate
Materie:
Comunicare
Profesorului:
Tasnadi
Sus!