Conferință de presă

Cuprins seminar:

Ce este o conferinţă de presă?
Cu ce ocazie se poate organiza o conferinţă de presă?
Organizarea conferinţei de presă (planificare şi desfăşurare);
Evaluarea conferinţei de presă;
Avantaje şi dezavantaje ale organizării unei conferinţe de presă;

Extras din seminar:

Conferinţa de presă reprezintă o manifestare organizată, pe parcursul căreia, prin intermediul transferului şi al contratrasferului informaţional, reprezentanţii unui sistem informează jurnaliştii sau oricare alte persoane interesate despre un anumit eveniment important şi de actualitate, petrecut în interiorul sistemului sau în care este implicat, într-o măsură mai mai mică sau mai mare, respectivul sistem;(C. Rus, Relaţii Publice şi Publicitate).

Conferinţa de presă este o întâlnire în cadrul căreia reprezentantul (reprezentanţii) unei organizaţii, îndeplinind cu această ocazie rolul de purtător(i) de cuvânt difuzează informaţii ziariştilor şi răspund la întrebările acestora. (George David, PR – Garanţia succesului);

Conferinţa de presă este o modalitate de a atrage atenţia mediilor de infomare în masă cu scopul de a informa şi de a crea imagine propriei organizaţii (de a face publicitate unui produs/serviciu al acesteia).

Conferinţa de presă e destinată în primul rând jurnaliştilor, dar pot participa şi alte persoane interesate (depinde de instituţia care organizează conferinţa de presă).

Instituţiile demonstrează prin organizarea conferinţelor de presă că sunt deschise jurnaliştilor (ei se informează despre organizaţie dar au şi posibilitatea de a pune întrebări) şi asigură transparenţă în procesul de comunicare (cu toate că există şi anumite informaţii despre organizaţie care nu pot fi date publicităţii).

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Conferinta de Presa.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Nota:
8.5/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
27 pagini
Marime:
606.69KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Comunicare
Predat:
la facultate
Materie:
Comunicare
Profesorului:
Paul Farcas
Sus!