Comunicarea prin gesturi - limbajul mâinilor

Previzualizare seminar:

Extras din seminar:

Limbajul corpului este la fel de complex ca si cel verbal, fiind structurat pe zone anatomice si avandu-si propria gramatica, fiind un mijloc de comunicare bogat in informatii, nuantat si sensibil. Cel mai important lucru de retinut inca din start, este acela ca dialogul dintre doua persoane nu se poarta numai in plan verbal ci in egala masura si in plan non-verbal. Cunoasterea acestuia e o arta si se deprinde in timp, necesitand o observatie sistematica a celorlalti si consecutiv un efort constant de interpretare a celor observate. Tot ceea ce facem se constituie in fapt intr-un mijloc de comunicare. Limbajul corporal este un limbaj universal si natural, propriu tuturor oamenilor, care dincolo de mici diferente culturale, poate fi regasit identic pe intreaga planeta. Poate tocmai din motivul primordialitatii sale in raport cu cel verbal, studiile au aratat ca intr-o discutie interlocutorul este impresionat de mesajul verbal in proportie de 10%, de intonatie si timbru vocal in proportie de 20% si de limbajul corporal in proportie de 70%. Chiar intelepciunea populara confirma cumva aceste date, deoarece din batrani se spune ca ,,un gest face cat o mie de cuvinte".

Peter Collett numeste gesturile, indicatori comportamentali. Astfel, in opinia sa, indicatorii comportamentali din viata de zi cu zi au un continut ridicat de informatie. Felul in care stam cand vorbim cu cineva, felul in care ne miscam picioarele, mainile, ochii si sprancenele- spun multe despre gradul de implicare in conversatie si despre atitudinea fundamentala fata de celalalt. Toate acestea afecteaza si modul in care vorbim cu partenerul si frecventa cu care suntem intrerupti. Felul in care ne aranjam bratele si picioarele cand ne asezam ofera si el o multitudine de informatii despre dispozitia si intentiile noastre, aratand daca ne simtim dominanti sau supusi, preocupati sau plictisiti, implicati sau detasati.

Gesturi ale mainilor

Limbajul mainii se numara printre cele mai expresive mijloace de exprimare pe care ni le ofera trupul. Ne ajutam de maini pentru a arata ce gandim, pentru a ne face intelese dorintele, pentru a arata care este felul nostru de a fi. Iar mainile pot exprima ceea ce cuvintele nu pot sau refuza sa o faca. De asemenea, mana poate reprezenta legatura noastra cu lumea inconjuratoare, un barometru al abilitatii noastre sociale sau un indicator prin care ne modelam relatiile exterioare. Pozitia mainilor, gesturile pe care le facem cu ajutorul mainilor, tradeaza caracterul si comportamentul unei persoane. Il putem citi pe cel cu care vorbim doar privindu-i jocul mainilor si analizandu-i gesturile descrise de maini.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Comunicarea prin Gesturi - Limbajul Mainilor.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
11 pagini
Imagini extrase:
11 imagini
Nr cuvinte:
3 641 cuvinte
Nr caractere:
17 405 caractere
Marime:
358.36KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Comunicare
Tag-uri:
gesturi, comunicare, limbaj
Predat:
la facultate
Materie:
Comunicare
Sus!