Tehnici de comercializare și cooperare economică internatională

Previzualizare seminar:

Extras din seminar:

TRUE/FALSE

Precizati daca urmatorul enunt este adevarat (true) sau fals(false).

1. Licenta pentru tehnologia curenta si viitoare da licentiatului acces doar la tehnologia de care dispune licentiatorul la momentul incheierii contractului.

ANS: F

2. Licenta pentru tehnologie curenta da acces la tehnologia dezvoltata de licentiator pe perioada de valabilitate a contractului.

ANS: F

3. Licentierea reprezinta o modalitate de internationalizare a afacerilor firmei preferata de firmele mici care nu dispun de capitalul si experienta necesare pentru a crea o societate mixta sau o filiala de productie in strainatate.

ANS: T

4. Abilitatea tehnica cuprinde dexteritatea manuala, grija si precizia cu care un angajat executa anumite operatii specifice intreprinderii din care face parte. Fiind o trasatura proprie persoanei, ea nu constituie o valoare negociabila in sine si poate fi transmisa altei intreprinderi numai odata cu persoana care o poseda.

ANS: T

5. Licenta pentru tehnologie curenta da licentiatului acces la tehnologia de care dispune licentiatorul la momentul incheierii contractului

ANS: T

6. De cele mai multe ori, prin licentiere se transmit si elemente tehnice si tehnologice nebrevetabile (know/how).

ANS: T

7. Know-how-ul se refera la tehnici aflate in stadiul de cercetare si experimentare.

ANS: T

8. Secretul de fabricatie este transmisibil

ANS: F

9. Secretul de fabricatie vizeaza exclusiv tehnicile aplicate in industrie.

ANS: T

10. Experienta tehnica cuprinde sporul, surplusul de cunoastere ce se poate extrage din stadiul atins de tehnica mondiala, cunostintele decurgand din cercetare, dezvoltare, activitate ce sta la originea avantului actual a creatiei stiintifice, precum si al prosperitatii unor firme si a unor natiuni.

ANS: F

11. Abilitatea tehnica se concretizeaza in capacitatea de a da solutii rapide si eficiente reprezentand un grad inalt de activitate intelectuala, experienta tehnica fiind comunicata in beneficiul tertilor, de obicei, prin prestarea de servicii personale sau sub forma de asistenta tehnica ce reprezinta valori economice independente, transmisibile si negociabile, ce se apropie de cunostintele tehnice.

ANS: F

12. Experienta tehnica cuprinde dexteritatea manuala, grija si precizia cu care un angajat executa anumite operatii specifice intreprinderii din care face parte. Fiind o trasatura proprie persoanei, ea nu constituie o valoare negociabila in sine si poate fi transmisa altei intreprinderi numai odata cu persoana care o poseda.

ANS: F

13. Secretul de fabricatie se refera la tehnici aflate in stadiul de cercetare si experimentare.

ANS: F

14. Know-how-ul cuprinde cunostintele tehnice brevetate si brevetabile.

ANS: F REF: capitolul V

15. Experienta tehnica se concretizeaza in capacitatea de a da solutii rapide si eficiente reprezentand un grad inalt de activitate intelectuala, experienta tehnica fiind comunicata in beneficiul tertilor, de obicei, prin prestarea de servicii personale sau sub forma de asistenta tehnica ce reprezinta valori economice independente, transmisibile si negociabile, ce se apropie de cunostintele tehnice.

ANS: T

16. Know-how ul este operatiunea prin care o firma dobandeste, in schimbul platii unui pret, dreptul de a utiliza cunostintele tehnice brevetate ale unei firme.

ANS: F

17. Know-how-ul si secretul de fabricatie sunt notiuni identice.

ANS: F REF: capitolul V

18. Cunostintele tehnice cuprind sporul, surplusul de cunoastere ce se poate extrage din stadiul atins de tehnica mondiala, cunostintele decurgand din cercetare, dezvoltare, activitate ce sta la originea avantului actual a creatiei stiintifice, precum si al prosperitatii unor firme si a unor natiuni.

ANS: T

19. Transferul de know-how reprezinta o tehnica de afaceri economice, prin care o firma, cedeaza unor persoane sau firme individuale, dreptul sau privilegiul sa faca afaceri intr-un anumit mod, pe o anumita perioada de timp, intr-un loc determinat.

ANS: F

20. Detinatorul unui brevet, care nu dispune de o retea de comercializare sau capacitate de marketing, pentru piata externa poate folosi licentierea ca un mijloc de extindere a afacerilor sale.

ANS: T

Observații:

Tehnici de comercializare si cooperare economica internationala probleme

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tehnici de comercializare si cooperare economica internationala.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
35 pagini
Imagini extrase:
35 imagini
Nr cuvinte:
9 167 cuvinte
Nr caractere:
60 043 caractere
Marime:
68.35KB (arhivat)
Publicat de:
Paul-Marian Pana
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Comerț
Tag-uri:
subiecte, examen, cooperare economica internationala, Tehnici de comercializare
Predat:
la facultate
Materie:
Comerț
Sus!