Intermedierea pentru recrutarea de personal

Extras din seminar:

Recrutarea de personal

Recrutarea reprezinta procesul de cautare, identificare, localizare si atragere a candidatilor potentiali din care se vor selecta cei mai competitivi si care corespund cel mai bine cerintelor si intereselor organizatiei.

Este un proces public prin care oferta devine cunoscuta celor interesati si reprezinta o comunicare in dublu sens :

organizatie - candidat si candidat – organizatie.

In domeniul R.U., pentru a avea succes si mai ales pentru a supravietui, organizatiile in general si firmele in special trebuie sa solutioneze urmatoarele aspecte:

- recunoasterea calificarilor sau a aptitudinilor si alegerea candidatilor care corespund cel mai bine cerintelor posturilor nou create sau vacante;

- identificarea si atragerea candidatilor competitivi folosind cele mai adecvate metode, surse sau medii de recrutare;

 - respectarea legislatiei in domeniul referitor la oportunitati egale de angajare si corectarea practicilor discriminatorii existente sau a unor dezechilibre.

Intermedierea pentru recrutarea de personal reprezinta serviciul prestat de o agentie de recrutare unei companii (angajatorul) in vederea cautarii, selectarii si evaluarii fortei de munca solicitate.

Intermedierea pentru recrutarea de personal reprezinta serviciul prestat de o agentie de recrutare unei companii (angajatorul) in vederea cautarii, selectarii si evaluarii fortei de munca solicitate.

Acesta se compune din trei parti:

Beneficiarul - cel care cauta forta de munca si o va angaja

Prestatorul - cel care intermediaza forta de munca sau “head-hunter”, care face cautarea efectiva, realizeaza primele interviuri si preselectia

Candidatii - cei dintre care beneficiarul va alege persoana sau persoanele cu care va încheia contract individual de munca.

Între Beneficiar si Prestator va exista un raport juridic de drept civil ( contract de prestari servicii) în timp ce între Beneficiar si Candidatul Ales intervine un raport juridic de dreptul muncii (contract individual de munca).

Observații:

UNIVERSITATEA “LUCIAN BLAGA “SIBIU

Facultatea de ŞTIINTE - ECONOMICE

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Intermedierea pentru Recrutarea de Personal.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
19 pagini
Marime:
1.24MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Comerț
Predat:
la facultate
Materie:
Comerț
Profesorului:
Prof.Univ.Dr. Rotariu Ilie
Sus!