Sisteme informatice la firma de electrocasnice

Previzualizare seminar:

Extras din seminar:

Firma "Gama" activeaza in domeniul vanzarilor de aparate electrocasnice si detine un magazin de desfacere cu amanuntul al marfurilor achizitionate de la furnizori interni sau internationali. Resursele logistice sunt: depozitul aflat in suburbia localitatii si 2 vehicule, cu o capacitate de transport de 600 m3 si 200 m3.

Firma apare pe fondul unei piete aproape saturate a comertului de electrocasnice, astfel incat cucerirea unui segment al acestei piete se va baza pe strategia fidelizarii clientelei. Satisfacerea clientilor prin calitatea marfurilor, dar si printr-o deservire ireprosabila: existenta marfurilor promovate in stoc, evitarea birocratie pentru clienti- persoane juridice, aplicatii si echipamente performante la punctele de incasare ale contravalorii bunurilor, promotii "reale"s.a.

In cadrul firmei, pentru buna functionare a acesteia, este nevoie de un control strict al informatiilor, rapoarte in timp util, imaginea fidela a stocurilor, a vanzarilor, aprovizionare la timp, efectuarea de previziuni privind nivelul vanzarilor, respectiv - a necesarului de stocuri, inclusiv a stocului de rezerva, calcularea automata a diferentelor de pret, a adaosului comercial, a taxei de timbru verde.

Prin urmare, s-a luat decizia implementarii unui sistem integrat care sa acopere majoritatea tranzactiilor economice si sa rezolve toate nevoile specifice comertului cu amanuntul.

Aplicatiile economice din cadrul sistemului informatic al firmei ar fi:

- aplicatia Vanzari - acopera partea vanzarilor efective de produse electrocasnice, dar si a comenzilor clientilor pentru anumite produse pe care firma nu le are la acea data pe stoc. Va inregistra produsele vandute direct din magazin, dar si de pe site-ul firmei, se vor intocmi facturi/bonuri fiscale sau aviz de insotire a marfurilor. De asemenea, se vor da dipozitii pentru livrari aferente produselor vandute prin intermediul internetului - telesale. Aplicatia permite obtinerea rapoartelor privind nivelul vanzarilor in timp real.

Pentru o mai buna informare a clientilor, dar si a consultantilor in vanzari, se vor introduce specificatii tehnice privind aparatele electrocasnice.

Prin specificul activitatii, aceasta aplicatie preia preturile calculate in contabilitate, si se asigura conformitatea acestora cu a celor existente in programul echipamentelor de la casele

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Sisteme Informatice la Firma de Electrocasnice.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
752 cuvinte
Nr caractere:
4 108 caractere
Marime:
10.12KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Calculatoare
Tag-uri:
raport, vanzari, activitati
Predat:
la facultate
Materie:
Calculatoare
Sus!