Argumente pro și contra pentru folosirea internetului

Extras din seminar:

Calculatorul si internetul

Computerele, jocurile video si internetul sunt, fie ca vrem, fie ca nu vrem, parte din viata noastra. Folosirea computerelor a depasit pragul birourilor si al universitatilor, devenind o sursa de amuzament si o modalitate de petrecere a timpului liber.

Majoritatea persoanelor reusesc sa integreze calculatorul in viata lor, intr-o modalitate sanatoasa si productiva. Insa pentru altii, jocurile pe calculator au devenit principala indeletnicire si au inlocuit relatiile cu prietenii, scoala, familia, munca.

Copiii si adolescentii sunt cei mai predispusi dependentei fata de calculator, datorita lipsei de maturitate si incapacitatii de a-si stabili corect prioritatile. Tocmai de aceea, parintii, si nu copiii, trebuie sa decida cine si cat sta la calculator, ce jocuri instaleaza, ce site-uri viziteaza.

Bineinteles ca un calculator nu este ceva rau. Din contra! De aceea este bine ca cei mici sa invete cum sa-l foloseasca inca de la varste fragede. In primul rand pentru ca internetul le ofera o multime de informatii pretioase, pe care le pot folosi imediat ce invata sa citeasca. In al doilea rand, pentru ca exista numeroase jocuri edcuative si interesante menite sa le imbunatateasca celor mici abilitatile de citire, cunostintele de matematica sau limbi straine. Dar bineinteles ca toti copiii ce folosesc calculatorul trebuie atent supravegheati pentru ca el este o portita catre informatie, dar si catre dependenta, pornografie, violenta, relatii nepotrivite. 

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Argumente Pro si Contra pentru Folosirea Internetului.pptx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pptx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
20 pagini
Marime:
504.78KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Calculatoare
Predat:
la facultate
Materie:
Calculatoare
Sus!