Ordinul insectivora

Previzualizare seminar:

Extras din seminar:

Din Ordinul Insectivora fac parte sapte familii dintre car 3 familii care duc un mod de viata terestro-acvatic si constituie 42,8% si o specie care duce un mod de viata acvatico-terestru si constituie 14,28% (tab.1). Din cele 3 familii care duc un mod de viata terestro-acvatic fac parte: familia Tenricidae cu 12 specii dintre care 2 specii duc un mod de viata terestro-acvatic si constituie 16,6%, iar o specie este adaptata la modul de viata acvatico-terestru, reprezentînd 8,3%; fam. Soricidae cu 21 specii dintre care 4 specii duc un mod de viata terestro-acvatic reprezentînd 19,04%, acestei familii nu-i sînt caracteristice specii care duc un mod acvatico-terestru;

Fam. Talpidae include 14 specii dintre care 3 specii duc un mod de viata terestro-acvatic constituind 21,4% (tab.2)

Din ordinul Carnivora fac parte 7 familii, din aceste familii 3 familii includ reprezentanti ce duc un mod de viata terestro-acvatic constituind, astfel, 42,9 %, iar o familie include reprezentanti ce duc un mod de viata acvatico-terestru constituind 14,28 % (tab.1)

Din ordinul Carnivora face parte o singura familie, este vorba despre familia Mustelidae care cuprinde 24 specii de animale, dintre care doar o singura specie duce un mod de viata terestro-acvatic si constituie 4,1 %, si doar 2 specii carora le este caracteristic modul de viata acvatico-terestru si reprezinta 8,33 % (tab.2)

Din ordinul Rodentia fac parte 33 familii, din toate aceste familii doar 4 familii duc un mod de viata terestro-acvatic si constituie 12,12 % si o singura specie duce un mod de viata acvatico-terestru constituind 3,03 % (tab.1)

Din cele 4 familii de vietuitoare ale ordinului Rodentia care duc un mod de viata terestro-acvatic fac parte urmatoarele familii :

- fam. Castoridae din care face parte o singura specie care duce un mod de viata acvatico-terestru constituind 100%

- fam. Cricetidae cuprinde un numar foarte mare de specii – 134 de specii dintre care doar 5 specii duc un mod de viata terestro-acvatic si reprezinta 3,73 % si 2 specii de indivizi care duc un mod de viata acvatico-terestru reprezentînd 1,49%

- fam. Muridae la fel include un numar mare de specii – 105 specii dintre care doar 4 duc un mod de viata terestro-acvatic si constituie 3,80 %

- fam. Hydrochoridae include un numar mai mic de specii, din aceasta familie face parte doar o singura specie care duce un mod de viata terestro-acvatic constituind, astfel, 100%.

- fam. Myocastoridae - din aceasta familie face parte o singura specie careia îi este caracteristic modul de viata terestro-acvatic si la fel reprezinta 100%

- fam. Thronomyidae este o familie mai putin raspîndita, cu foarte putini reprezentanti, deci din aceasta familie face parte o singura specie care duce un mod de viata terestro-acvatic si constituie 100 % (tabelul 2)

Observații:

Sunt de fapt niste tabele, dar care m-au ajutat la unul din seminarele de biologie

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Ordinul Insectivora.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
2 497 cuvinte
Nr caractere:
16 049 caractere
Marime:
24.68KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Biologie
Predat:
la facultate
Materie:
Biologie
Profesorului:
Salaru Tamara
Sus!