Metode de Cercetare

Previzualizare seminar:

Extras din seminar:

. METODA OBSERVATIEI - consta in distingerea caracterelor esentiale ale fenomenelor si stabilirea diferitelor categorii fizico-geografice.Observatiile pot fi directe sau indirecte (care se sprijina pe diferite mijloace, ca: bibliografie, harti, schite, blocdiagrame, aerofotograme).

2. METODA COMPARATIEI - presupune ata analize efectuate direct pe teren, cat si in laborator si, totodata, o buna cunoastere a complexului fizico-geografic.Aceasta metoda porneste de la precizarea unor particularitati exterioare ale fenomenelor, care permit raportarea componentelor intre ele si, mai ales, raportarea la intreg (spre exemplu, similitudinile floristice si faunistice a doua areale geografice situate la distanta unul de celalalt, prin comparatie, pot conduce la concluzii referitoare la dinamica lor in timp).

3. METODA EXPERIMENTALA - la baza ei se afla aprecierea cantitativa a unor particularitati care genereaza aparitia unei noi calitati in procesul dezvoltarii fenomenului; aceasta metoda presupune efectuarea unor masuratori repetate.Aceasta metoda poate fi aplicata cu succes in stabilirea colmatarii diferitelor bazine acvatice (lacuri de acumulare, in special).

4. METODA PROGNOZEI - reprezinta o metoda cantitativa de apreciere a fenomenelor, care da posibilitatea stabilirii directiei si timpului de aparitie a unei noi calitati sau a unor etape evolutive.Spre exemplu, prin metoda prognozei se poate aprecia timpul in care pe o suprafata defrisata se va instala o vegetatie pionier cu mesteacan si salcie capreasca si ulterior, cu padure de fag si conifere.

Orice studiu biogeografic presupune parcurgerea succesiva a trei etape caracteristice cercetarii fizico-geografice: etapa de documentare - informare, etapa de teren, etapa de

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Metode de Cercetare.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
298 cuvinte
Nr caractere:
1 947 caractere
Marime:
11.48KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Biologie
Tag-uri:
cercetare, stiinta, caracteristici
Predat:
la facultate
Materie:
Biologie
Profesorului:
Laura Vijulie
Sus!