Asigurări de locuințe

Previzualizare seminar:

Extras din seminar:

Asiguratorul asigura cladirile si alte constructii detinute de Asigurat persoana fizica, in calitate de proprietar, chirias, administrator, custode sau alta calitate stabilita legal precum si cheltuielile pentru o parte sau pentru toate riscurile prevazute in functie de optiunea Asiguratului.

Ce se intelege prin cladiri si alte constructii avand destinatia de locuinta ?

In sensul conditiilor de asigurare prin "locuinta" in general se intelege: in cazul gospodariilor din mediul urban sau rural, casa, vila, cabana sau alta constructie destinata locuirii permanente sau temporare (casa de vacanta), avand dotarile necesare acestui scop, iar in cazul blocurilor, apartamentul.

Care parte din locuinta se asigura ?

Locuinta se asigura in integritatea ei constructiva, respectiv cu fundatie, soclu, pereti, plansee, acoperis, pardoseli, ferestre, usi, scari, putul liftului. Impreuna cu cladirea (sau dupa caz, anexa gospodariei) se asigura ca facand parte din aceasta si conductele de alimentare cu apa (inclusiv caloriferele) din interiorul constructiei, conductele de canalizare ulterioare, obiectele sanitare, instalatia electrica a cladirii, tavanele false si corpurile de iluminat tip plafoniera sau spot inglobate in acestea.

Ce nu se considera ca facand parte din cladire si nu intra automat in asigurare ?

Nu se considera ca facand parte din cladire corpurile de iluminat tip candelabru, lustra, aplica si lampile electrice, instalatiile fixe ale cladirii (centrala termica, instalatie centralizata sau locala de climatizare, ascensor, antena radio/TV/Satelit, recipiente GPL (Gaz Petrolier Lichefiat) pentru incalzirea locuintelor, boiler, statie pompa-hidrofor si altele) precum si amenajarile constructive, utilitare sau artistice speciale (stucaturi, seminee, sobe de teracota speciale cu valoare deosebita, vitralii, pereti cortina, picturi murale, bazoreliefuri si alte asemenea)

Cum se pot asigura elementele mai sus excluse din asigurarea locuintei ?

Aceste elemente se considera ca fiind asigurate numai daca valoarea acestora este cuprinsa in suma asigurata si daca au fost mentionate expres in polita sau in specificatia de asigurare.

Cum se pot asigura elementele mai sus excluse daca au fost aduse ulterior emiterii politei pentru locuinta, ca si imbunatatiri ?

Imbunatatirile constructive si dotarile cu instalatii si echipamente ulterioare emiterii politei se asigura in baza unui supliment de asigurare si cu plata diferentelor de prima de asigurare.

Anexele din gospodarie intra in asigurarea locuintei ?

Anexele din gospodaria Asiguratului, magazie, sopron, grajd, garaj, sauna, piscina, imprejmuiri si altele se asigura numai ca extindere la asigurarea cladirii de locuit, cu acordul Asiguratorului si mentionarea expresa in polita de asigurare. In cazul apartamentului in bloc, cu mentionarea expresa in polita se pot asigura si anexele acestuia (boxa, garaj, camera de serviciu) amplasate in afara apartamentului.

Ce alte elemente se mai pot asigura ca extindere la asigurarea cladirii ?

Ca extindere la asigurarea cladirii mai pot fi asigurate cheltuielile de proiectare, de curatare a locului ca urmare a producerii riscurilor asigurate, legate de interventia pompierilor pentru stingerea incendiilor in cazul in care Asiguratul este obligat, potrivit legii, la plata acestora, de expertiza a daunei.

Pot fi aduse modificari la polita de asigurare dupa ce a fost emisa ?

Se pot aduce modificari la polita de asigurare oricand in cursul valabilitatii acesteia pentru majorari de sume asigurate, reevaluari, schimbare de adresa si altele.

Cum este conceputa o polita de asigurare tinand cont de riscurile acoperite ?

Asiguratorii au in constructia politei in general o grupa care cuprinde riscurile de baza:

incendiu, inclusiv pagube materiale directe produse cladirilor asigurate prin:

- carbonizare totala sau partiala si topire cu si fara flacara; degajare de fum, gaze sau vapori ca urmare a incendiului, trasnet, respectiv descarcare electrica atmosferica directa asupra cladirii asigurate, explozie (urmata sau nu de incendiu), chiar daca a avut loc in afara cladirii, fara insa a fi cauzata de dispozitive explozive; caderea aparatelor de zbor (aeronave si vehicule spatiale), a unor parti ale acestora sau a obiectelor transportate, sau impactul cu acestea si o polita TOATE RISCURILE care cuprinde riscurile prevazute in polita de baza plus cutremur de pamant, inundatii si aluviuni, furtuna, uragan, vijelie, tornada, ploaia torentiala

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Asigurari de Locuinte.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
6/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
7 cuvinte
Nr caractere:
41 caractere
Marime:
7.00KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Asigurări
Predat:
la facultate
Materie:
Asigurări
Sus!