NHX4000DCG - Centru de Prelucrare

Previzualizare seminar:

Extras din seminar:

Din anul infiinţării, 1948, firma Mori Seiki a convieţuit jumătate de secol împreună cu clienţii. La sfârşitul anilor ’80, strungurile şi centrele de prelucrare ale casei japoneze au cucerit principala cotă a pieţei, şi actualmente sunt în funcţiune, în toată lumea, circa 80.000 maşini unelte. Mulţumită caracteristicilor tehnice de elevata viteză şi precizie, strungurile şi centrele de prelucrare CNC constituie baza producţiei contemporane.

Este vorba de sisteme cu capacitate nelimitată de îmbunătăţire a productivităţii şi de centre de strunjire multiax pentru o tehnologie de vârf. Filozofia de dezvoltare Mori Seiki, bazată pe atenţia la necesităţile clienţilor, conduce din totdeauna la intoducerea pe piaţă a produselor fiabile din punct de vedere al tehnologiei şi al prestaţiilor.

Mulţumită maşinilor unelte CNC, Mori Seiki contribuie la crearea unei forţe motoare moderne şi globale. Cu intrarea în mileniul trei, Mori Seiki înţelege să continue să fie principala forţa motoare a activităţii productive.

În sfârşit, pentru a obţine mereu un mai mare control asupra produsului finit şi în consecinţă de a garanta mereu cea mai înaltă fiabilitate, Mori Seiki construieşte toate maşinile în propriile fabrici din NARA şi IGA, situate în sudul Japoniei, în vecinătate de OSAKA. Aceste infrastructuri, dotate cu Know-How de avangardă, fac ca tot procesul productiv, de cercetare, de montaj, să fie în mod constant controlat în toate fazele sale.

Relaţiile de parteneriat ale Mori Seiki cu cei mai buni constructori de controale numerice şi de componente electronice, ca FANUC, MITSUBISHI şi alţii, a făcut ca această firmă să ajungă printre cei mai importanţi atât în dezvoltare, cât şi în personalizarea gestiunii electronice a propriilor maşini.

Pentru a susţine toate aceste tehnologii, dar nu de importanţă secundară, a apărut reţeaua tehnică şi comercială pe care Mori Seiki a ştiut să o creeze şi să o dezvolte. Peste 60 de centre răspândite în toată lumea colaborează cu importatorii locali, garantează un suport continuu la o clientelă, care necesită răspunsuri mereu mai rapide, atât cât privesc noile aplicaţii, cât şi pentru asistenţă şi piesele de schimb.

Mai bine de 250 modele actualmente în produţie, peste 5.000 instalării efectuate în Italia, este mărturia pentru a alege ”MORI SEIKI”

Seria NHX

Continuând dezvoltarea şi diversificarea continuă a modelelor, Mori Seiki Co. Ltd a anunţat debutul clasei X a centrelor de prelucrare, prin realizarea modelelor NHX 40000 şi NHX5000. Acestea umplu necesităţile moderne ale producţiei actuale. Seria NHX25 a evoluat de la Seria NH, din care s-au vândut mai mult de 28.000 de unităţi, şi este proiectata pentru a reflecta nevoile curente ale pieţei şi a mii de feedback-uri de la clienţii noştri.

Maşina de X-clasă este o maşină premium de ultimă generaţie, cu flexibilitatea de a satisface nevoile diferite de producţie şi de investiţii în valoare.

moreno maşini unelte s.r.l.

300627 – TIMIŞOARA, ROMÂNIA Piaţa Consiliului Europei Nr.1, et.4, cam.405/1;

Tel: 0040-256220401; Fax: 0040-256220400 Nr.O.R.C. : J35/1512/2008; C.U.I.: RO 23736449;

Email: office@morenomasiniunelte.ro ; Website: www.morenomasiniunelte.ro

moreno maşini unelte s.r.l.

300627 – TIMIŞOARA, ROMÂNIA Piaţa Consiliului Europei Nr.1, et.4, cam.405/1;

Tel: 0040-256220401; Fax: 0040-256220400 Nr.O.R.C. : J35/1512/2008; C.U.I.: RO 23736449;

Email: morenomasini@rdstm.ro ; Website: www.morenomasiniunelte.ro

Structura de bază

• Batiu foarte rigid

Masina foloseşte un batiu gros, de înaltă rigiditate cu ghidajele liniare de pe axa X şi Z, într-o poziţie înaltă.

• Îmbunătăţirea precizie de poziţionare

Îmbunătăţirea preciziei de poziţionare a fost realizată prin utilizarea sistemelor de măsurare directă, ca standard şi cu piese în mişcare mai uşoare, inclusiv o coloană. Erorile de poziţionare au fost reduse la o treime.

• Precizie de poziţionare la axele X, Y şi Z • Cursele axelor X, Y şi Z

Precizia de poziţionare este sub 2.5 μm. Eroarea de poziţionare s-a redus cu 1/3. La modelul NHX 4000 cursele sunt respectiv:

560/560/660 mm.

• Avans rapid al axelor X, Y şi Z • Avans de lucru al axelor X, Y şi Z

60 m/min 60 m/min (daca se lucrează cu control look-ahead

Conceptul DCG™ Este un nou concept constructiv, rezultat al experienţei şi cercetării efectuate de către firma MORI SEIKI, aplicat la noile centre de prelucrare DCG. Inovaţia constă în aplicarea forţei de acţionare în centrul de gravitaţie al componentelor în mişcare , folosind un sistem dublu de motoare şi şuruburi cu bile. Aceasta reduce drastic vibraţiile în timpul accelerării si deccelerării axelor crescând perfomanţele de aşchiere şi durata de viaţa a sculelor.

Controlul vibraţiilor

Acest grafic prezintă variaţia vibraţiilor în funcţie de timp. Se poate vedea ca maşina cu principiul de acţionare în centrul de gravitaţie (DCG) amortizează vibraţiile aproape instantaneu, în timp ce maşina normală continuă a vibra mult timp. Dorim să vă atragem atenţia tocmai asupra vibraţiilor, pentru a evidenţia beneficiile care au fost aduse prin introducerea DCG-ului. Când apar aceste mişcări neregulate, ca cele generate în timpul frezărilor, controlul NC reacţionează modificând instrucţiunile de execuţie, ca atare se modifică avansul în detrimentul prelucrării Inginerii cunosc acest fenomen şi pentru a-l depăşi, reglează contolul NC, făcându-l mai puţin sensibil la abateri mici, căutând compromisul între precizia efectiva a maşinii şi viteza de prelucrare. Deci se poate afirma că vibraţiile necontrolate limitează precizia şi durata de viaţă a sculelor şi în acelaşi timp măresc timpii prelucrărilor mecanice.

Design DCG™ În trecut , vibraţiile produse de părţile în mişcare constituiau o limitare în accelerarea vitezei arborelui principal. Modelul NHX4000 atinge viteze şi accelerări fără precedent cu DCG. Datorită creşterii vitezei tuturor componentelor maşinii unelte, s-au redus considerabil timpii auxiliari, neproductivi ai prelucrării.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • NHX4000DCG - Centru de Prelucrare.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
14 pagini
Imagini extrase:
14 imagini
Nr cuvinte:
5 588 cuvinte
Nr caractere:
31 915 caractere
Marime:
4.51MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Alte domenii
Predat:
la facultate
Materie:
Alte domenii
Profesorului:
Gordilenco
Sus!