Consultanță agricolă

Previzualizare seminar:

Extras din seminar:

MISIUNEA DE CONSULTANŢĂ

Modalităţi de utilizare a consultanţilor de către clienţi – checklist

1. Extinderea personalului În cazul în care nu beneficiaţi de suficient timp sau personal pentru abordarea unei anumite probleme.

2. Obţinerea informaţiilor În cazul în care nu beneficiaţi de informaţii privind mediul de activitate, concurenţa, tendinţele existente în afaceri şi tehnologie sau alte aspecte

3. Stabilirea de noi contacte şi legături de afaceri În cazul în care aveţi nevoie de ajutor în găsirea de noi contacte adecvate şi în negocierile cu acestea

4. Obţinerea unei noi păreri specializate imparţiale În cazul în care aveţi nevoie de o opinie oficială sau neoficială, independentă de a Dvs.

5. Identificarea, diagnosticarea şi rezolvarea problemelor În cazul în care aveţi nevoie de sprijin în legătură cu oricare dintre aspectele sau stadiile etapei de diagnostic şi de rezolvare a problemelor, inclusiv diagnosticul de ansamblu al afacerii Dvs.

6.Dezvoltarea şi implementarea unor noi metode şi sisteme În cazul în care doriţi să modernizaţi planificarea, programarea, controlul, managementul informaţiei şi alte sisteme.

7. Planificarea şi implementarea schimbărilor organizatorice În cazul în care aveţi nevoie de un agent de schimbare profesionist pentru a vă ajuta la conceperea şi implementarea strategiei schimbării şi la depăşirea obstacolelor survenite în acest proces

8. Pregătirea şi perfecţionarea conducerii şi a personalului În cazul în care doriţi să dobândiţi a noi cunoştinţe, aceasta realizându-se cel mai bine prin pregătire practică (training)

9. Orice combinaţie a modalităţilor 1-8 În cazul în care doriţi să sporiţi impactul prin combinarea a două sau mai multe din modalităţile descrise mai sus.

- Extinderea personalului

Un consultant poate fi folosit pentru a suplimenta capacitatea personalului existent într-o organizaţie. În acest fel, recrutarea pe termen lung poate fi astfel evitată, deoarece consultantul va părăsi organizaţia de îndată ce îşi va fi încheiat misiunea. De obicei, asemenea consultanţi vor fi specialişti în domenii cum ar fi informatica, evaluarea posturilor de lucru, organizarea activităţilor de birou etc. Uneori consultanţii sunt recrutaţi pentru a ocupa temporar un post vacant în ierarhia de conducere. Deşi acesta nu este modul tipic de a folosi un consultant, este considerat totuşi util pentru întreprinderi care caută un manager competent sau un aranjament de angajare temporară dintr-un motiv oarecare.

- Obţinerea informaţiilor

În multe situaţii, tot ceea ce se doreşte de la un consultant este obţinerea de informaţii mai bune, mai complete şi mai sigure. S-ar putea să fie informaţii necesare pentru evaluarea unei pieţe noi potenţiale, sau pentru compararea performanţelor organizaţiei proprii cu cele ale unei organizaţii similare din altă ţară. Dacă poate obţine asemenea informaţii, beneficiarul va fi în stare să tragă apoi propriile concluzii. Presupunerea este desigur aceea, că firma de consultanţă posedă deja aceste informaţii în banca sa de date sau le poate culege pentru beneficiar, folosind căi şi mijloace pe care acesta nu le poatei sau nu doreşte să le folosiască. De exemplu, un consultant poate fi angajat pentru a efectua un sondaj de piaţă sau o cercetare a opiniei consumatorilor. El va culege informaţii, le va evalua şi le va prezenta clientului pentru analiză. Funcţia de informare a consultanţilor este importantă, deoarece mulţi clienţi, în special întreprinderile mai mici, întâmpină greutăţi în a culege şi sorta toate acele informaţii, care pot fi importante pentru afacerea lor.

- Stabilirea de contacte şi legături noi în afaceri

Există clienţi care apelează la consultanţă în căutarea de noi contacte de afaceri: agenţi comerciali, reprezentanţi de firme, furnizori, subcontractanţi, parteneri pentru societăţi mixte, divizări sau fuziuni şi altele. Sarcinile consultantului pot cuprinde şi identificarea uneia sau mai multor persoane sau organizaţii de interes, prezentarea numelor acestora clientului, aprecierea oportunităţii lor, recomandarea unei alegeri şi acţionarea ca intermediar şi/sau facilitator în pregătirea şi negocierea afacerii. Deseori aceste contacte se realizează în afara graniţelor ţării clientului, deoarece nu sunt suficient cunoscute de către acesta.

- Obţinerea unei expertize specializate imparţiale

Datorită independenţei şi obiectivitătii sale, un consultant profesionist poate să dea factorilor de decizie o părere imparţială în cazurile în care se pot face mai multe opţiuni şi în care managerul simte că propria sa poziţie sau părerile exprimate de experţi cu privire la personalul companiei, nu pot fi imparţiale. Cu alte cuvinte, clientul caută experienţa şi specializarea consultantului pentru a confrunta, aprecia, evalua şi eventual corecta, propria sa experienţă.

Se face apel la opinia imparţială a consultantului din mai multe motive. De exemplu, pentru a obţine o părere calificată privind acurateţea unei decizii majore cu care se confruntă conducerea sau ca o placă de rezonanţă prin care conducerea îşi revizuieşte periodic problemele importante, cu un consultant consacrat, înainte de a lua o decizie. Orice consultanţă implică un element al opiniei imparţiale şi nepărtinitoare a consultantului, în situaţii în care deciziile de conducere riscă să fie afectate de o lipsă de experienţă, de o miopie a companiei sau de cercuri influente.

- Identificarea, diagnosticarea şi rezolvarea problemelor

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Consultanta Agricola.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
16 pagini
Imagini extrase:
16 imagini
Nr cuvinte:
6 239 cuvinte
Nr caractere:
33 502 caractere
Marime:
32.55KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Agronomie
Predat:
la facultate
Materie:
Agronomie
Sus!