Planeta celor doi sori

Previzualizare rezumat:

Extras din rezumat:

Scriitor contemporan, poet, prozator si eseist, Horia Arama a debutat cu versuri pentru copii, dar s-a remarcat ulerior ca autor de literatura stiintifico-fantastica.

"Planeta celor doi sori" a aparut in almanahul "Anticipatie" in anul 1986. Ea este o opera epica, deoarece autorul transmite cititorului in mod indirect, cu ajutorul personajelor, sentimente, idei, imagini.

Planete celor doi sori este Ahra, o planeta imaginara, situata "la marginea unui capat de galaxie". Naratorul se identifica cu personajul principal, care este un explorator solitar, ce a venit pe Ahra si merge sa constate verificarea navei sale. Acesta se autodescrie in felul urmator: "Sunt singuratic atat prin formatie si gusturi, cat si prin obisnuinta ca orice ratacitor." Fiind un pamantean, el inregistreaza cu emotie tot ceea ce se petrece in jurul sau, implisandu-se afectiv si simtind la sfarsit nostelgia despartirii ("Am simtit atunci dulcea durere a nostalgiei dupa viata lor imposibila, incomoda, fara sens, dar si fara pereche.") El este caracterizat in mod indirect de catre Riluri, care spune ca este "un ratacitor perpetuu, izolat, serios si putin suficient, un bezmetic in cautare de fantome".

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Planeta celor Doi Sori.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
5/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
905 cuvinte
Nr caractere:
4 353 caractere
Marime:
8.89KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Rezumat
Materie:
Limba și Literatura Română
Tag-uri:
planete, navei, naratorul
Predat:
la liceu
Profil:
Umanist
Specializare:
Filologie
Sus!