David Copperfield

Previzualizare rezumat:

Extras din rezumat:

Tema trista sau vesela cu ura sau cu dragoste plina de regrete sau de multumiri sufletesti este bazata pe viata unui baiat cariua soarta nu i-a zmbit tot timpul !

Autorul naraeaza propriul sau destin adaugand personaje cu nume ciudate care proveneau din cuvinte ce le caracterizau propria personalitae!

Clara,mama lui David l-a nascut pe acesta intr-o mohorata seara la fel ca si destinul acestuia in compania cumnatei Betsey Trotwood,Peggotty menajera,Mister Chillip,doctorul si Ham Peggotty nepotul ingrijitoarei.Dorinta arzatoare a matusii de a avea o nepoata s-a spulberat fiindca pe lume a venit un baietel.Acesta a mostenit numele tatalui sau decedat David Coperfield

Copilaria frumoasa pe care a avut-o micul ingeras a fost de nedescris ;mangaierea mamei,lecturarea povestilor despre crocodili a batranei Pegotty si vizitle pe la vecini.Toaye acestea s-au sfarsit intr-o seara cand Clara a fost excortata acasa de un domn pe nume Murdstone !Caracterul sau ca fiind de piatra sau de criminal.Davy nu l-a agreat evitand sa-l priveasca-ochi sau sa-i vorbeasaca !

Copperfoeld a fost in vacanta la familia doicii unde l-a cunoscut pe mister Peggoty fratele si bucatareasa missis Gumimdage,Emily si Ham nepotii doicii.Chipul frumos al fetei dar si temperamentul dinamic ce o caracterizau l-au fermecat pe David iar acesta a ajuns sa se indragosteasca de ea.

Itoarcerea acasa nu a fost asa de primitoare deoarece mama sa se casatorise cu Mr.Murdstone si era deasemeni insarcinata.Cu ei va locui si sora sotului Jane Murdstone.De aici in continuare viata baiatului va deveni un calvar.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • David Copperfield.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
573 cuvinte
Nr caractere:
2 920 caractere
Marime:
7.92KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Rezumat
Materie:
Limba și Literatura Română
Tag-uri:
David Copperfield, Charles Dickens
Predat:
la gimnaziu
Sus!