Turismul în Alpii Italiei (Stațiunea Cortina D’Ampezzo)

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

- localizare generala;
- analiza swot;
- elemente de favorabilitate;
- regionare turistica

Extras din referat:

I. Consideratii generale:

1. Localizare generala:

Cortina d`Ampezzo este un oraş situat în munţii Pallid, în nordul provinciei Venetto şi este cunoscută ca fiind o bază de agrement bine echipată, pentru o gamă largă de activităţi montane.

2.Locul si rolul regiunii in sitemul turistic national si international.

Are un rol foarte important, deoarece este o zona bine dezvoltata din punct de vedere turistic si economic. Pe plan national este principala atractia turistica montana. Fiind una dintre cele mai recente şi moderne staţiuni montane, în ceea ce priveşte amenajarea domeniului schiabil şi nu numai, Cortina d`Ampezzo reprezintă una dintre cele mai căutate staţiuni din Europa.

II. Elemente de favorabilitate

1.Cadrul Natural

Masivele montane din aceasta regiune prezinta o structura geologica sedimentara(calcare), fiind atractiva pentru un segment specializat pentru alpinism.

Incoronata de varfurile Tofana, Tofana di Mezzo si Cristallo (2939 m) poate fi accesata prin trecatori minunate ca Falzarego, Giau si Tre Croci.

Limita la care se intalnesc padurile de foioase este de aproximativ 1200 m pe versantii nordici ai alpilor italiei, iar pe cei sudici, datorita climei mai favorabile ea atinge uneori 1500 -1700 m. In principal, padurile de foioase sunt formate din stejar, frag, care nu se intalnesc neaparat la aceeasi inaltime si impreuna. Aici zapada persista mai multe luni, iar primavara si vara sunt considerabil mai reci.

2. Cadrul istoric

Din punct de vedere a sporturilor de iarna , statiunile sau dezvoltat dupa 1956 cand a avut loc olimpiada sporturilor de iarna la Cortina D’Ampezzo.

3. Cadrul economic

In prezent Alpii Italiei sunt una din cele mai populare zone turistice din lume. In Cortina D’Ampezzo se inregistreaza peste 1 mil. de vizitatori anual. Pentru economia alpina, Cortina D’Ampezzo reprezinta un important factor, mai ales in sezonul rece, cand incep mult iubitele sporturi de iarna.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Turismul in Alpii Italiei (Statiunea Cortina D'Ampezzo).doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 163 cuvinte
Nr caractere:
6 545 caractere
Marime:
13.70KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Turism
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Profesorului:
Georghilas
Sus!