Turismul - activitate economico-socială

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Turismul-activitate economico-sociala

1.1.Conceptele de ’’turism’’ si ’’turist’’.

Cuvintele cheie:calatorii,distanta,durata.

Obiectivul:de a determina modificarile turismului din a doua jumatate a secolului al XIX-lea.

Turismul s-a cristalizat in a doua jumatate a secolului XIX-lea,si a avut o evolutie relativ lenta.Incepind cu anii ’60’,si ca urmare a profundelor transformari din economia mondiala,turismul cunoaste o expansiune deosebita,antrenind tot mai multe resurse,agrenind in mecanismele sale un numar in crestere de tari si organisme.

Turismul este considerat ,in primul rind,’’o forma de recreere alaturi de alte activitati si formule de petrecere a timpului liber’’ el presupune ’’miscarea temporara a oamenilor spre destinatii situate in afara resedintei obisnuite si activitatile desfasurate in timpul petrecut la acele destinatii’’;El implica efectuarea unor cheltuieli cu impact asupra economiei zonelor vizitate.

Turismul se prezinta,ca o activitate complexa,cu incarcatura economica semnificativa,pozitionata la intersectia mai multor ramuri si sectoare din economie.

Pornind de la faptul ca turismul se refera la calatoriile oamenilor in afara resedintei obisnuite,definirea continutului acestuia aduce in discutie scopul calatoriei,distanta si durata deplasarii precum si caracteristicile subiectului calatoriei,respectiv ale turistului.

Ca urmare ,cele mai multe dintre studiile consacrate acestui domeniu opereaza cu analiza intercorelata a categoriilor de ’’turism’’ si ’’turist’’.

Concluzie: Asadar ’’turismul’’ este o modalitate de dezvoltare peronala,este cea mai buna forma de recreere si odihna,atit a mintii cit si a corpului. Turismul este considerat cea mai mare afacere a inceputului de mileniu,atit pe plan mondial cit si in cel europeean. Turismul de afaceri reprezinta o parte componenta a activitatii turistice,si este cea mai dinamica forma de turism,detinind circa 20% din totalurile calatoriilor internationale si aproape 25%din totalul incasarilor turistice,fiind considerata una din cele mai ’’scumpe’’activitati.

Bibliografie: Rodica Minciu ’’Economia Turismului’’.

1.1.1Repere istorice ale turismului

Cuvinte cheie:religie,calatorii,turist international.

Obiectivul:de a prezenta dezvoltarea turismului din Evul Mediu si pina in prezent.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Turismul - Activitate Economico-Sociala.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
16 pagini
Imagini extrase:
16 imagini
Nr cuvinte:
2 896 cuvinte
Nr caractere:
18 884 caractere
Marime:
19.91KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Turism
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Profesorului:
Livandovschi Roman
Sus!