Turism Rural în Austria

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Turismul Rural in Austria

1. Date Generale

Austria este o țară fără ieșire la mare cu aproximativ 8.3 milioane de locuitori, situată în Europa Centrală. Se învecinează cu Germania și Republica Cehă în nord, Slovacia și Ungaria la est, Slovenia și Italia în sud, și Elveția și Liechtenstein la vest.

Teritoriul Austriei are 83,872 kilometri pătrați și este influențată de o climă temperat-alpină. Austria este o țară alpină, fiind una dintre cele mai muntoase țări ale Europei. Lanțurile muntoase estice ale Alpilor ocupă 70% din teritoriul său, lanțuri care se întind de la est la vest și sunt despărțite între ele de afluenții Dunării: Inn, Salzach și Enns. Cel mai înalt munte este Grossglockner, cu 3.798 m. Numai 32% din teritoriul țării este sub 500 de metri, câmpii mai mari se află pe cele două maluri ale Dunării.

Majoritatea populației vorbește limba germană, care de asemenea este limba oficială a țării.

Densitatea medie a populatiei este de 97 loc/km2, iar ponderea populatiei care traieste in mediul rural este de 35%.

Austria este o Republică federală, formată din nouă state federale (Bundesland): Burgenland, Carintia, Austria Inferioară, Salzburg, Stiria („Steiermark”), Tirol, Austria Superioară, Viena, Vorarlberg.

Austria este una dintre cele mai bogate tari din lume, cu un PIB nominal pe cap de locuitor de 43.570 dolari. Țara are un standard de trai foarte dezvoltat , iar în 2008 a fost clasata pe locul 14 în lume pentru Indicele Dezvoltării Umane. Austria este membru al Organizației Națiunilor Unite din anul 1955, a aderat la Uniunea Europeană în 1995, a semnat Acordul Schengen în 1995 și a adoptat moneda europeană în anul 1999. Austria este în legătură strânsă cu alte economii din Uniunea Europeană, în special cu cea germană. Statutul de membră a UE a adus un val de investitori străini atrași de accesul Austriei la piața unită europeană și de apropierea de economiile aspirante la UE.

2. Turism rural

In austria, spatiul rural este acel spatiu unde orasele si satele au mai putin de 10.000 de locuitori, iar activitatea de turism rural are o lunga traditie si o existenta de peste 100 de ani, când cazarea turistilor se facea fie în pensiunea taraneasca, fie în hanuri.

Turismul rural austriac cuprinde:

- turismul la ferme -> cel mai practicat;

- ferme cu specific: bucatarie traditional cu mancaruri organice, ferme pentru copii, ferme pentru echitatie, ferme pentru vinuri, ferme pentru persoane cu disabilitati si alte programe;

- vacante cu specific in natura: drumetie, ecoturism, alpinism, echitatie, aventura, sport, pescuit, calatorii educationale, turism de sanatate, arta, turism etnic;

Peste 3000 de ferme implicate in activitatile agroturistice s-au grupat in asociatia “ Farm Holidays”, care primeste numeroase subventii din partea Ministerului Agriculturii si a dezvoltat proiecte agroturistice finantate prin initiativa Leader ( drumul vinului, drumul branzeturilor, itinerarii ecvestre etc.)

Experimentarea naturii şi a propriilor limite poate fi trăită din plin în cadrul natural deosebit oferit de Austria. Indiferent că e vorba de fascinanta lume montană care poate fi explorată pe jos sau cu telefericul, în Austria există condiţii optime pentru fiecare opţiune. În puţine locuri din Europa există o diversitate de relief pe un spaţiu atât de restrâns: masivi impozanţi şi platouri înalte, păduri întunecoase şi lacuri termale cu o calitate a apei extraordinară.

În Austria se poate călători în circuite pe durata mai multor zile fără a fi nevoie să renunţaţi la confortul unei vestimentaţii curate. În cadrul programului "Drumeţii fără bagaj" fiecare turist este aşteptat de bagajul său de călătorie la următoarea etapă a destinaţiei sale.

3. Teritoriul cu dotari

Incercand a realiza o fotografie a produsului turistic rurala austriac vom constata ca el se caracterizeaza prin: imensul efort investitional pentru echipare, preponderent al unitatilor de mici dimensiuni si caracterul familial al acestora; nivelul calitativ al echipamentelor hoteliere imbunatatit continuu (salon, bar, salon T.V, sala de jocuri, sauna, piscina, etc).

Tinand cont de necesitatea existentei unor dotari pentru pravticarea sportului in orice anotimp, vacantele sunt de neconceput in momentul de fata fara : centre de echitatie, terenuri de tenis, piscine acoperite, sala de masaj, solarium, bufete, sauna, patinoare, partii de schi, tunuri de zapada artificiala ( lacuri colectoare), masini de batut zapada.

Iar pentru ca totul sa functioneze perfect, cu o precizie maxima, exista mici societati de exploatare si intretinere-reparatie a dotarilor si instalatiilor existente.

Observații:

Universitatea Bucuresti

Facultatea de Geografie

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Turism Rural in Austria.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
12 pagini
Imagini extrase:
12 imagini
Nr cuvinte:
3 813 cuvinte
Nr caractere:
22 049 caractere
Marime:
33.36KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Turism
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Profesorului:
Elena Bogan
Sus!