Tehnica stabilirii unui itinerar turistic

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Tehnica stabilirii unui itinerar turistic

Călătoria spre obiectivele turistice ce urmează să fie vizitate (munte, mare, mănăstiri, biserici, oraşe, ţări etc.) şi prevăzut în contractul încheiat cu clienţii.

Itinerarilul turistic reprezintă traseul pe care se desfăşoară o călătorie de la localitatea de origine (de plecare), la cea de destinaţie, trecând prin una sau mai multe localităţi sau puncte de interes turistic, cu sau fără oprire în acestea, conform programului stabilit.

După modul de prezentare, itinerariile turistice pot fi:

- Itinerar geografic, reprezintă grafic parcursul de realizat, din localitatea de plecare până în cea de destinaţie (rectiliniu, cu line întreruptă, circular, curbiliniu)

- Itinerar generic, oferă turistului o imagine asupra etapelor pe perioada călătoriei, fără precizarea datelor specifice, ci numai cu indicarea detaliată a datelor generice care să dea o informaţie suficientă asupra diverselor particularităţi ale deplasării. Acest itinerar este redactat de organizator anterior efectuării cheltuielilor de călătorie.

- Itinerar descriptiv, este analog cu cel precedent (indicarea generică a serviciilor, fără precizarea datelor tehnice) continuând descrierea turistică a traseului, localităţilor şi obiectivelor ce urmează a fi vizitate.

- Itinerar analitic sau tehnic, conţine date tehnice necesare desfăşurării voiajului şi reprezintă un document detaliat întrucât sunt indicate orare, mijloace de transport şi serviciile de care va beneficia zilnic turistul. Acesta este întocmit în momentul realizării călătoriei.

- Circuitul turistic este itinerarul de vizită a mai multor ţări, zone, localităţi şi puncte turistice al cărui punct de plecare coincide cu cel de sosire.

Stabilirea unui itinerar turistic presupune parcurgerea următoarelor etape:

1. Stabilirea localităţii de plecare şi a celei de destinaţie prin cercetarea a diferite atlase, anuale hoteliere, orare ale mijloacelor de transport etc., cu luarea în considerarea a posibilităţilor de deplasare a turistului în timp util, în aşa fel încât acesta să se poată bucura din plin de periaoda de sejur pentru care a optat.

2. Examinarea în amănunţime a căilor de transport (terestere, aeriene, maritime şi fluviale)existente înte staţia de îmbarcare şi cea de destinaţie.

3. Alegera celei mai convenabile căi de transport cu luarea în considerare a scopului transportului (excursii, afaceri comerciale, odihnă, congrese, alte interese) şi a perioadei de sejur.

4. Cercetarea posibilităţilor furnizorilor de servicii de transport: orare, tarife, condiţii de admitere la transport, tipurile de servicii oferite, confortul mijloacelor de transport etc.

5. Stabilirea costului transportului pe diferite căi de transport (terestre, aer, apă) pe cât posibil direct, fără transbordări şi cu cele mai convenabile tarife.

6. Studierea şi stabilirea tuturor serviciilor ce urmează a fi prestate călătorului (cazare, masă, agrement etc.) din momentul plecări până la momentul sosirii (sau al întoarcerii la destinaţie).

Observații:

Acest referat a fot prezentat in cadrul Facultatii de Geografia Turismului, la Universitatea Vasile Goldis Arad filiala Baia Mare

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tehnica Stabilirii unui Itinerar Turistic.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
655 cuvinte
Nr caractere:
3 577 caractere
Marime:
5.13KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Turism
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Profesorului:
Ileana Vasilescu
Sus!