Potențialul Turistic al Greciei

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

I. GRECIA- INFORMAŢII GENERALE
II. TURISMUL
II.1. PENINSULA PELOPONES
II.2. INSULE
II.3 ORAŞE
III. ALTE ATRACŢII TURISTICE
IV. ALBUME FOTO

Extras din referat:

I. INFORMAŢII GENERALE

Situată în sud-estul Europei, cu iesire la Marea Mediterana, Grecia continentală, una dintre cele mai vizitate ţări de turiştii de pe întregul mapamond, este formată din mai multe regiuni: Grecia centrală, Pelopones, Tesalia(în partea de est-centrală), Epirus( în partea vestică), Macedonia( nord/ nord- vest) şi Tracia( nord- vest). Ea cuprinde 13 provincii care, la randul lor, sunt impărţite in 51 de prefecturi( nomoi).

Peninsula Pelopones este separată de partea continentală prin istmul Corint. Insulele- dintre care cele mai cunoscute prin obiectivele turistice sunt Rhodos, Creta, Corfu, Santorini- ocupă o cincime din partea de uscat a acestei ţări, Grecia avand aproximativ 15 000 km de coastă.

Pe langa aceste regiuni, mai trebuie menţionat şi Muntele Athos (Ayion Oros- Muntele sfant), un stat monastic sub suveranitate grecească.

Pentru o ţară relativ mică ca şi Grecia, având o suprafaţă de aproape 132.000 km patraţi, relieful Greciei se caracterizează prin mari diferenţe regionale. Aproape trei sferturi din teritoriu este muntos, nelocuit sau necultivat.

Istoria Greciei este aceea a unei naţiuni, nu a unui tinut: potrivit grecilor, naţionalitatea înseamnă limbă, religie, stramoşi şi obiceiuri şi, în cea mai mică masură, teritoriu.

Peisajul Greciei continentale este de o frumuseţe salbatică, zona de coastă fiind presarată pe alocuri cu stânci, în interior existând masive muntoase, defilee şi stânci, cu vulturi şi alte păsări de pradă. Diverstatea fantastică a vegetaţiei Greciei este determinată de clima mediteraneeană .Defrişarea pădurilor pentru agricultură şi exploatarea lemnului a creat un mozaic de câmpuri pline de flori şi zone cu arbuşti. Habitatul zonelor cu arbuşti este de două tipuri: machi-ul, cu arbuşti denşi şi aromatici, şi gariga, cu vegetaţie mai joasă şi mai puţin deasă.

Deşi milioane de capre din ţară distrug vegetaţia, una din cele mai romantice privelişti ale Greciei este aceea a turmelor mânate prin grădinile de măslini pline de vestigii istorice, ca în Sparta din Pelopones.

Grecia are o diversitate extraordinară de flori. Aici cresc cel putin 6000 de specii. Bogaţia florală se datorează în parte diversităţii habitatelor, de la zonele umede, câmpiile litorale până la munţii acoperiţi de zapadă. Zonele litorale ale Pelopones-ului sunt poate cele mai bogate în flori salbatice. Una din atracţiile botanice ale Greciei este marea varietate de orhidee sălbatice.Toate au inflorescente cu forme ciudate, uneori colorate.

Clima Greciei continentale variază de la zonele litorale la cele montane. În munţii din vestul Greciei şi din Pelopones ninge abundent iarnă, plouă toamna şi primăvara, iar vara este cald. În Macedonia şi Tracia, ploile sunt mai egal distribuite pe parcursul anului, nordul Mării Egee moderând temperaturile din zonele litorale. In jurul Atenei, temperaturile sunt ridicate vara, iar iarna rareori scad sub zero grade şi plouă mult.

Primavara este un anotimp superb in Grecia. Câmpiile, aride în cea mai mare parte a anului, se acoperă cu un covor verde plin de flori. Dar vremea devine stabilă abia la sfârşitul primăverii, zilele cu ploaie şi vânt fiind frecvente în martie şi aprilie. Zilele calde de la începutul lui iunie sunt pentru greci un semn că pot face baie în mare. Începe sezonul turistic care durează până la sfarşitul lui august; în a doua jumătate a lui iulie găsindu-se cu greu locuri la hotel.

Toamna, până în septembrie, încheie majoritatea sărbătorilor rurale. Marea are temperatura cea mai ridicată, şi, deşi turiştii sunt mai puţini, majoritatea serviciilor incă funcţionează.

Multe sate de munte din Grecia par pustii iarna, locuitorii sezonieri revenind la oraş. La altitudini mari este multă zapadă şi se poate schia; în alte locuri plouă zile în şir.

Atracţia inegalabilă a Greciei continentale constă în multitudinea de vestigii antice situate într-o ambianţă naturală foarte frumoasă. Siturile clasice se află în sud, în jurul Atenei, pe ţărmurile Aticii şi ale Pelopones-ului, iar vestigiile macedonene pot fi văzute în nord-estul temperat. Mănăstiri şi biserici bizantine se găsesc în toată ţara, în special pe insula sfantă a Muntelui Athos.

II. TURISMUL

Grecia- staţiuni agitate, peisaje stâncoase, plaje ascunse, oraşe antice. Cine vizitează o dată Grecia, va rămâne impresionat toată viata. Există atâta varietate aici, în care fiecare insulă oferă un amestec de minunătii pe care nu se poate să le ratezi.

Însă frumusetile Greciei nu se datorează numai insulelor sale. Aceasta este o

ţară adorabilă, cu multe atracţii turistice oferite turiştilor săi, ea beneficiind de numeroase atracţii şi monumente turistice, printer care se află şi plaja, care este principal atracţie.

Grecia deţine un litoral cu o lungime de peste 13 mii de kilometri, la mările Egee, Mediterană şi Ionică Aici orice turist, fie el cât de pretenţios, îşi poate găsi plaja ideală, deoarece există numeroase tipuri de plaje, de la cele nisipoase, cu ape curate si limpezi, până la cele stâncoase şi pline de palmieri.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Potentialul Turistic al Greciei.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
26 pagini
Imagini extrase:
25 imagini
Nr cuvinte:
5 164 cuvinte
Nr caractere:
26 588 caractere
Marime:
685.71KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Turism
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Profesorului:
OTAVA CRISTINA
Sus!