Politica turismului în Meghalaya

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Meghalaya este un mic stat in nord-estul Indiei anand o suprafata de 22,429 km² cu o populatie de 2,200,000. Capitala statului este Shillong, cu o populatie de 260,000. O treime din Meghalaya este acoperita de paduri, statul fiind cunoscut pentru diversitatea faunei si florei. Meghalaya este singurul stat din India a carui populatie este predominant crestina (70.3%).

Dezvoltarea turistica este un factor important pentru Meghalaya, deoarece este unul din statele Indiei cu o idustrie promitatoare. In acest context, turismul poate deveni o poarta a dezvoltarii economice a acestui stat.

Meghalaya ofera un potential enorm pentru dezvoltare economica si a gradului de angajare al populatiei, folosind atractii naturale precum : privelisti, munti si piscuri, plaja, rauri, cascade., flora si fauna, dar si atractii facute de om ca : monumente, locuri unice rurale si urbane

Pentru a preveni cresterea somajului, Guvernul a accordat mai multa importanta industriei turismului. Avantajul regiunii Meghalaya este imbinarea unica a mai multor culturi, a diferitelor conditii climatice, si a unei infrastructuri mai bune pentru a derula diferite activitati legate de turism.

In ultimii 20 de ani , Guvernul a facut mai multe incercari de a dezvolta diferite industrii, incurajand agricultura si alte activitati legate de aceasta industrie cu scopul de a scadea numarul somerilor. Din pacate, impactul nu a fost cel dorit deoarece nu exista o baza viabila industriala. Chiar si in sectorul turismului putina infrastuctura dezvoltata a “crescut” intr-o maniera dezorganizata, fara a avea un plan concis sau o directie.

Politica Turismului din Meghalaya a fost formulata pentru a atrage mai multi turisti din India si din strainatate.

Prima politica de turism a statului a fost elaborata in 2001 si publicata ca notificare guvernamentala privind turismul nr 136/96/264 din 15 februarie 2001 insa a ramas inoperativa din cauza refuzului guvernului. In 2007 politica turismului a fost rescrisa urmand a fi aplicata activitatilor sectoarelor de turism.

Obiectivele Politicii

In contextul de mai sus, obiectivul sumar al acestei politici este de a crea locuri de munca pentru populatia locala tanara si de a genera un buget substantial pentru Stat.

Un alt obiectiv este cel de a proiecta o imagine turistica prietenoasa a regiunii intregii lumi si a transforma Statul intr-una din cele mai bune destinatii turistice prin capitalizarea resurselor statului, prin administrarea lor in mod corespunzator si prin crearea unui avantaj consistent in fata competitiei.

De asemenea, promovarea interesele locale prin aliante stategice cu investitorii pentru a deveni destinatia din India numarul 1 in ceea ce priveste cheluielile facute de fiecare vizitator; crearea unui climat propice afacerilor ce va atrage investitii straine.

Incurajarea turismului intern pentru ca populatia, mai ales cea rurala sa inteleaga diversitatea geografica si culturala a statului, precum si aspiratiile aspiratiile si punctele de vedere ale cetatenilor, cu scopul de a crea o integrare nationale si coeziune.

Aducerea de beneficii social-econmice comunitatii, o dezvoltare economica rapida, mai multe oportunitati de angajare, un venit mediu mai bun, si castiguri din tranzactii, dezvoltare echilibrata a zonelor si a sectoarelor mai slabe, o mai mare taxa la buget.

Un alt obictiv este prezervarea si imbogatirea mostenirii culturale o data cu dezvoltarea economica.

Crearea mediului potrivit pentru dezvoltarea facilitatilor de baza de infrastructura necesare Turismului, incluzand legaturi de comunicatie si transport.

Promovarea si protejarea intereselor populatiei din Meghalaya prin facilitarea obtinerii actelor de a construi hoteluri, statiuni si parcuri de distractie etc.

Incurajarea artizanatului traditional si a sectorului mestejugaresc.

Astfel, sub conducerea directorului turismului, toate proiectele vor putea concesiuni si licente. De asemenea, toti care vor dori modernizarea si extinderea vor putea obtine autorizatii.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Politica Turismului in Meghalaya.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
1 539 cuvinte
Nr caractere:
9 481 caractere
Marime:
1.07MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Turism
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Sus!